23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle hükümet konağı önünde yapılan törenlere Ödemiş protokolünün katılmaması dikkatlerden kaçmazken konuyla ilgili olarak Ödemiş öğretmenevinde bir basın açıklaması yapan CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hikmet Güriş ilk tepkiyi gösterdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hikmet Güriş bir basın açıklaması düzenleyerek şöyle konuştu, “Bugün saat 09.30’da törenlerinde mülki erkân neredeydi? Bugün törenler anıtta başlamadı mı? Orada neden Kaymakam beyi, belediye başkanımızı diğer mülkü amirlerimizi göremedik. Kaymakamlık tarafından gönderilen yazılı açıklamada ilk törenin orada yapılacağı yazılıydı. Buradan da okullarda düzenlenen törenlere geçileceği yazıyordu. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen tüm dünya tarafından kabul gören TBMM temsil eden bu bayramı unutturma girişimlerinden bir tanesi miydi? Bu halk trampet seslerini özlüyor. Eski bayramlarda yaşanan milli duygularını özlüyor. Bu halk bunları hak etmiyor” dedi.

Emekli vatandaş Necati Paklar da konuyla ilgili olarak bir açıklama yaparak şunları söyledi, “70 senedir Atatürk aşkı ve sevdasıyla büyüdüm. Bu sevda ve aşkı bize unutturmaya çalışmak ihanettir. Türk milletinin dört tane milli bayramı vardır. Türkün onuru ve gururu olan bu ateşimizi ne yaparlarsa yapsınlar söndüremeyecekler.”

Editör: Haber Merkezi