HABER: GÜLÇİN ÖNEM


Ödemiş Akıncılar Mahallesi Kültür Caddesinde, kültüre hizmet edecek bir mekân var. Kabadayının Aşkı, film çekimiyle gündeme gelen ajansın ortaklarından Muhammet Uğur Yılmaz sıkı bir çalışmanın içinde olduklarını açıkladı. 

Bekâr olan 26 yaşındaki sanatçı Muhammet Uğur Yılmaz, felsefe eğitimi, oyunculuk eğitimleri aldı, tiyatro eğitimi ve tiyatro oyunları yönetti ve oynadı, kısa filmler ve festival filmleri çekti. Kabadayı filminin çekimleri ve sahne çalışmaları temmuz ayının başından beri devam etmektedir.

Muhammet Uğur Yılmaz “Gerekirse Gerekecek 2013 yılında çıkmaya başladığımız bir kültür sanat yayının adı. Sloganımız ise, isminde oluşturduğu bir muamma gibi “Anlamı Anlaşılmayacak Kadar Anlamlı”   derin felsefe ve insan motivasyonu açısından kelimelerin gücü aşikârdı. İnsanın yapacağı herhangi bir faaliyette, bu güçten faydalanması ise olağandır. “Gerekirse Gerekecek” motivasyonunuzu arttırmak için hayatımızda gerekli olan şartları yerine getirmek için kullandığımız bir isimdir. Eğer, herhangi bir şeyin gerektiği bizim için önemliyse, sonuçları ne olursa olsun haklı mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bu yüzden Gerekirse Gerekecek dedik.”

Gerekirse Cast Oyunculuk Ajansı olarak kuruluş amaçlarını aktaran Muhamet Uğur Yılmaz, “Yöremizde sanatsal faaliyetleri geliştirmektir. Ajansımızın ilk projesi olan Kabadayının Aşkı adlı sinema filmi, sinemaya yeni bir bakış açısı getirecektir. Senaryosu tamamen bana ait olan film, birkaç farklı kültürü bir araya getiriyor. Bir kabadayı düşünelim, “psişik” güçleri olan ve aynı kabadayı doğunun aşk kültürü ile bezenmiş. Paranın, silahların, güçlülerin hüküm sürdüğü bir sistemde, aşık bir adam. Acı içinde sevdiğini arıyor” dedi.

Yılmaz, “Yaşanmış bir aşk öyküsünden kurguladığım senaryo doğru teknik acılar ile çekildiğinde, büyük ölçüde beğeni toplayacağı kanaatindeyim. Yöremizde son yıllarda özellikle sinema ve diziler bakımından bir sektör oluşmaya başladı. Biz de, kendi imkânlarımız ile sanata katkı sağlamak ve hayallerinin gerçekleşebileceği inancını real kılmak için yola çıktık. Eğer insan bilinçli olarak ve halkın zararına bir mücadelede değilse, yapamayacağı çok az şey vardır. Yaşanmış bir aşk hikâyesinin kurgulanmış bir hali olan Kabadayının Aşkı senaryosu, birkaç farklı kültürün sinema filmi ile bir araya gelmesi durumudur. Kurmuş olduğumuz Gerekirse Cast Ajansın kuruluş amaçlarının başında sanata ve sinemaya yeni bir eserler katmaktır. Ortalama 100 yıllık geçmişi olan sinema sektörü, eğer başardığımız takdirde Kabadayının Aşkı ile yeni bir bakış açısı yakalayacaktır.”

 

   

Editör: Haber Merkezi