Kış mevsimi ile ilgili şiirler daha az iken,

Sonbahar üzerine yazılmış şiirler binlerce
İnsanoğlunun içerisinde sürekli barındırdığı sonbahar, hüznü de bünyesinde barındıran ve ilham kaynağı olan en güzel mevsim.Uğruna şarkıların yazıldığı, şiirlerin yazıldığı, edebiyat ustalarına bile ilham kaynağı olan Sonbahar Ödemiş’te de bir başka güzel. Yeşil ile sarının, kahverengi ile kırmızının, morun ve renklerin harmanlandığı ve çevremizde yapraklarını döken ağaçların oluşturduğu renk armonisinden etkilenmemek mümkün değil. Dijital fotoğraf makineleri ve akıllı cep telefonlarının olmadığı geçmişte, Fotoğraf ustalarının deklanşörlerinden dökülen filmlerin oluşturduğu siyah beyaz kareler geçmişte kalsa da, Şimdi Sonbaharın görüntülerine ulaşmak teknoloji ile daha da kolaylaştı. Çekilen sonbaharın fotoğraf kareleri artık herkesçe hemen sosyal paylaşım sitelerinde yerini almakta.
Bir İtalya, Bir Hollanda devletinin tüm bitki türlerini sadece Ödemiş’in barındırdığını göz önüne aldığımızda gerek yollarda, gerekse bir dağın yamacına çıktığımızda ya da ovaya indiğimizde sonbaharın tüm renk mozaiklerini görüp hayran oluruz ve yanımızda bulunan cep telefonun deklanşörüne basarak bu anı ölümsüzleştiririz.
Her bir yaylası ayrı bir güzel olan Ödemiş’in Horzum, Hamamköy, Bıçakçı, Gölcük, Bozdağ, Birgi, Bademli ve Yılanlı köylerine bir hafta sonu yolumuz düşerek bir nostalji gezisi yaşamak istediğimizde, karşımıza tablo gibi ağaçların bezendiği dağlar bizi derinden etkiler. Bu renk armonisi önünde bir de hatıra fotoğrafı çekilir ve bu anı ölümsüzleştiririz.
Dizeleri ile Nazım Hikmet, Atilla İlhan, Ahmet Hamdi Tanpınar, Barış Erdoğan, Hasan Hüseyin Korkmazgil, Cemal Süreyya, Yahya Kemal Beyatlı, Ümit Yaşar Oğuzcan, Turgut Uyar, Cahit Külebi gibi sonbaharı anlatan daha onlarca şair ve yazar hep duyguların ön planda olduğu Sonbahar şiirleri ile okuyucularına mesajlar vermişlerdir.

Halil Sezai’nin Sonbahar adlı şiirindeki dizeleri de bunu anlatan duygu selidir

Derdi nedir bu sonbaharın,

Neden soldurur gülleri,

Nerden bulur bu insanlar ben mutsuzken gülünecek şeyleri


Derdi nedir bu sonbaharın,

Neden soldurur gülleri,

 Nerden bulur bu insanlar ben mutsuzken gülünecek şeyleri


Tuhaflık bende biliyorum

Bir neden arıyorum unutmak için her şeyi

Unutmak için kendimi


İki kelime yetiyor seni seven kalbi kırmaya

Sonra roman yazsan ne fayda

İki adımda geçiyorsun yalnızlık denen tarafa

Sonra dağlar aşsan ne fayda

 Haber:Nazif HARUPÇU

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi