HABER: YÜKSEL BALCI

Hemşirelik Haftası ve 12 Mayıs Hemşirelik Günü dolayısıyla uzun süredir koro çalışmalarını sürdüren doktor ve hemşireler, hünerlerini ortaya koydular. Ödemiş Belediye Kültür Merkezi’nde Halk Eğitim Merkezi ile Ödemiş Devlet Hastanesi’nin ortaklaşa düzenlediği gecede Kültür Merkezi, sağlıkçıların güzel seslerine tanıklık etti. Düzenlenen törene, Kaymakam Celil Ateşoğlu, Belediye Başkanı Mahmut Badem, Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, Hastane Yöneticisi Ziya Yurdakonar, İlçe Sağlık Müdürü İbrahim Telliel, doktorlar, hemşireler ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Hastane Yöneticisi Opr. Dr. Ziya Yurdakonar, “Bu salonu bize tahsis eden belediye başkanımız Mahmut Badem’e, bizlere yardımcı olan Halk Eğitim Merkezi’ne ve ayrıca bize, amatör topluluğumuzu koro haline getirecek kadar emek veren değerli hocamız İnan Ödemiş’e, çok teşekkür ediyoruz. Biz buraya aslında hizmet kupasıyla çıkacaktık. Fakat kupa töreni 17 Mayıs’a ertelendi. İzmir Güney Sekreterliği’ne bağlı 13 hastane içerisinde, sağlık bakım hizmetleri yönünden, yani hemşirelerimizin verdiği hizmetler yönünden, en yüksek notu biz aldık. Bütün hemşire arkadaşlarımızın, hemşireler gününü kalpten kutluyorum.”

Daha sonra, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde ki halk oyunları ekibi çeşitli oyunlarla göz doldurdu. Çoğunluğu hemşirelerden oluşan, Hastane Yöneticisi Opr. Dr. Ziya Yurdakonar ve Beyin Cerrahı Opr. Dr. Tarkan Kızartıcı’nın da aralarında bulunduğu kalabalık koro, seslendirdiği birbirinden güzel, Türk Halk Müziği ile davetlileri mest etti.

 Hastane Yöneticisi Yurdakonar’dan ‘Fincanın Etrafı Yeşil’

Bol bol alkış alan koro yanında, Şenay Özkaya-Kırmızı Buğday, Hanife Dolaylarlı-Kahveyi Kavururlar, Mediha Fide- Eklemedir Koca Konak, karı-koca Emel ve Kenan Evin çifti- Göçmen Kızı, Güliz Avcı- Sendeki Kaşlar, Leyla Ablak-İşte Gidiyorum, Selda Kesgi-Devrent Deresi, Birol Çelik-Kerimoğlu Zeybeği ile solo şarkılarını seslendirerek, büyük alkış topladılar.  Aslen Kahramanmaraşlı olan Ödemiş Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Ziya Yurdakonar, ‘Fincanın Etrafı Yeşil’ türküsü ile Opr. Dr. Beyin cerrahı Tarkan Kızartıcı’nın,- Ne Ağlarsın şarkıları konuklardan büyük beğeni aldı. Tören geç vakitlere kadar devam etti.  

Editör: Haber Merkezi