HABER:BSHA
 Bu personellere servis, ameliyathane, yoğun bakım birimlerinde ihtiyaç olduğunu anlatan Demircan,  "İdari görevdeki bir hemşirenin tutmadığı her nöbet meslektaşlarının üzerine yük olarak binmektedir" dedi. 

Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, sağlık hizmetlerinin temel taşı olan hemşireliğin görev tanımının evrak üzerinde yapıldığını belirterek, "Sağlık alanındaki meslek mensupları ile ilgili beklentiler farklı olduğu için her geçen gün ağır iş yükü altında arkadaşlarımız ezilmekte. Bu iş yüküne birde çalıştıkları kurumda eklenen çağın vebası yönetici hastalığı 'mobbing' de eklendiğinde mutsuz hemşire tablosu ortaya çıkmakta. Yıllardır ısrarla hemşire arkadaşlarımızın birilerinin dudakları arasında olmamaları gerektiğinin altını çizerek, 'Hemşirelerimizin branşlaşmalarının önündeki tüm engeller kaldırılsın. Hemşire arkadaşlarımız her derde deva, her işi yapar mantığı ile çalıştırılmasın' diyoruz. Hemşire arkadaşlarımızın görevlendirmeleri kanayan bir yaraya dönmüştür. Kurum içerisinde görev yapacakları klinik, yoğun bakım, acil servis v.b. birimler belirlenirken kendi istediği yer ve performansı esas alınmalı; sendikal ayrımcılık bir köşeye kaldırılmalıdır. Ve hatta idari birimlerde, özel kalemlerde nitelikli meslek mensupları çalıştırılmamalıdır. Bu gibi yerlerde çalışmak için parti parti gezerek kendisine referans arayan arkadaşlarımıza da tavsiyem, bu işten vazgeçmeleridir. Tutmadıkları her nöbetin faturasını klinisyen arkadaşlarının ödediği gerçeğini unutmamaları gerekmektedir' dedi. 
'Yöneticiler Sendikal Ayrımcılık Yapmamalı'
Sağlık hizmetlerinde hasta ile birebir teması olan hemşire arkadaşlarımızın istemedikleri birimlerde çalıştırılmaları aslında bir çeşit mobbing olduğunu belirten Demircan, "İdareyi eleştiren, bir nevi hakkını arayan, biat etmeyen ve çoğu zaman işaret edilen sendikaya üye olmayan arkadaşlarımız kıyımlarla karşı karşıya kalmaktadır. Biz buradan idarecilerimize de şöyle seslenmek istiyoruz. Sendikal ayrımcılığı ve abalarının altındaki sopaları bir kenara bıraksınlar. Liyakatlı yönetici olsunlar" diye konuştu.
'Hak Yenerek Hak Aranmaz'
Son imzalanan toplu sözleşmedeki mütabakat maddelerinin hayata geçirilmediğini öne süren Demircan, "Buradan gözü üye sayısını bürümüş sendika temsilcilerine de seslenmek istiyorum. Sağlık, dolayısı ile kamu çalışanlarının kayıpları sizin omuzlarınızdadır. Bu ağır bir vebaldir. Bırakın politika yapmayı; siyaseti, siyasilere bırakın. Kamu çalışanları merakla fiili hizmet tazminatının sonucunu, döner sermayenin emekliliğe yansıtılmasını, performans yönetmeliğindeki adaletsizliğin son bulmasını, vekil ebe hemşire kamu dışı aile sağlığı kadrolarındaki arkadaşlarımız kadro taleplerini, görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğinin yayımlanmasını beklemektedirler. Bu taleplerin muhatabı da sizsiniz. Hemşire genel sekreter olduğunda ortalığı ayağa kaldıran irade, hemşirenin veya genel idari hizmetler sınıfının başına sırf lisans diploması var diye müdür olarak atanan ve kamu görevlisi olmayan kişi veya kişiler için dut yemiş bülbüle dönüyor. Üstüne de haktan bahsediyorsa ona da diyecek tek sözümüz var; “ Hak yenerek hak aranmaz'

Editör: Haber Merkezi