ÖZEL HABER:BURCU TUNÇ

Kaymakçı - Ödemiş arasındaki seferlerde dolmuş şoförlüğü yapan 40 yaşındaki Hatice koygun 6 aydır direksiyon sallıyor.

2015 yılında geçirdiği trafik kazasında eşini kaybeden Hatice Koygun, 2 çocuğu ile yaşıyor.

Çocuk yaşta otobüs, tır, minibüs, traktör gibi vasıtalara ilgi duyan Koygun 2021 yılında ağır vasıta ehliyetini aldı. Ehliyetin ardından SRC belgesini de alan Hatice Koygun, Kaymakçı Ödemiş arasında dolmuş şoförlüğü yapmaya başladı.

Şoförlük serüvenine çocuk yaşlarda çiftçilik yapan babasının traktörünün direksiyonuna geçerek başladığını anlatan Koygun, azmi ve gayreti ile çevresinden takdir topladığını ifade etti.

Mesleğinin bazı insanlara aykırı gelebildiğini ancak bu işi severek sürdürdüğünü aktaran Koygun şöyle konuştu; “Şoförlük çocukluğumdan beri gelen bir hevesti. Neden kadından bir otobüs, tır şoförü olmasın derdim. Erkek yapabiliyorsa bayan da yapabilir diyerek bu yola çıktım. İşimi çok seviyorum ve bana zor gelmiyor. Kadınların yapamayacağı hiçbir şey yok. Kadından tır şoförü, makam şoförü olmaz diye bir şey yok. Büyük araç şoförü bayan sayısının çoğalmasını isterim. Uluslararası tır şoförlüğü yapmak istiyorum. Kendimi geliştirmek için dolmuş şoförlüğü ile tecrübeye kazanıyorum. İnsanlar beni görünce bakıyorlar ve biraz şaşırıyorlar ama ben kadınların elinden her şeyin gelebileceğini kanıtladım” dedi.

Editör: Haber Merkezi