ÖZEL HABER:BSHA
Şanlı, daha önce yaptıkları etkinliklerden Ulusal Kanser Kongresi’nde kanser araştırmaya dair ödüller verdiklerini bu şekilde doktorların teşvik sağladığını belirtti ve her 2 yılda bir ulusal kanser kongresinde ödül verdiklerinin altını çizdi.
Şanlı ‘Yurtdışında, Harvard’da doktora eğitimi sağlıyoruz. Üniversitelere ameliyatlarda kullanılmak üzere çeşitli makineler, cihazlar, ileri düzey teknolojiler alıyoruz. Mesela Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne aldık, Marmara Üniversitesi’ne, Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi’ne aldık. Ve bize müracaat eden başkaları da olursa elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz’ dedi.
Sosyal güvencesi olmayan hastaları aldıklarını kaydeden Şanlı ‘ A’dan Z’ye hayatı boyunca tüm tedavisini üstleniyoruz. Ne gerekiyorsa her şeyini sağlıyoruz. Hiçbir şekilde mağdur etmemek koşuluyla en iyi teknolojiden faydalanmaya çalışıyoruz. Daha evvel binlerce kanser hastasını tedavi ettik ama geçen 2016 yılında bir tane hasta müracaatta bulundu’ diye konuştu.
Şanlı, etkinlikleri ve programlarını web sitemizde belirttiklerini kaydederken ‘Belediyelerle çalışıyoruz. Hatta bizi dışarı çağıran belediyelere de gidiyoruz. Onların konferanslarında halka yönelik çalışmalar yapıyoruz. Orada da belirtiyoruz maddi gücü olmayan, sosyal güvencesi olmayan hastalarımızı tedavi edeceğimize dair. Yeni yasalarla artık yeşil kart herkesin sosyal güvencesi var gibi. Ama bize müracaat edeni de biz alıp tedavi ediyoruz. Yine güvencesi olmayan hastalar psikolojik destek talebinde bulunurlarsa onu da sağlamaya çalışıyoruz. Teknolojinin yeni yeni getirdiği şeyler var. İnsanlar internetten araştırıyor fakat internet kirliliği çok. Kesinlikle bir hekime danışılması şart. Biz önermiyoruz’ diye konuştu.
Hastaların kendilerine yolladıkları mailleri değerlendirirken ‘ Mailleri önce yönetim kuruluna aktarıyoruz. Bu kurulun %80’i doktorlardan oluşmakta. Onlar konuyu inceliyor. Şayet yapılacak bir şey varsa artı veya eksi fark etmiyor, o hastaya mail yoluyla tekrar geri dönülüyor. Tabi bilgilerini bırakmışsa. Bilinçlendiriyoruz veya yönlendiriyoruz. Bizim tedavi edebileceğimiz bir şeyse hemen alıyoruz hastayı ve tedavi ediyoruz zaten. Biz, bize gelenlerin sosyal güvencesini araştırıp bilgi ediniyoruz ki gerçekten ihtiyacı olan faydalansın’ dedi.
Şanlı hedefleriyle ilgili olarak ‘Şu an daha kararlı olduğumuz şey iyi doktorlar yetiştirelim’ sözlerini kaydetti.

Editör: Haber Merkezi