Kızılay Genel Merkezi’nin özel programı ile Tire’ye gelen kan bağış tırı Tire’de kan topluyor. İki gün boyunca Tire Öğretmenevi karşısında kan bağışı kabul edecek olan Kızılay Kan Merkezi yetkilileri daha ilk günden Tire halkının yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını söyledi.
Geçtiğimiz mayıs ayında da Tire’ye geldiklerini belirten Ödemiş Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Dr.Mehmet Selahattin İnce yaptıkları çalışma neticesinde Tire’den 220 ünite kan topladıklarını hatırlattı.
Dr. İnce, “Şu anda topladığımız kan bağışı 70 üniteyi aşmış durumda. Tire’de iki gün boyunca kan bağışı kabul edeceğiz. Tire’den kan toplamada hedefimiz 250 ünite. Ekibimizde 4 hemşiremiz ve 2 tır şoförümüz bulunmaktadır. Hemşerilerimiz Filiz Seloğlu, Sema Gökşin, Cemile Gökova, Emel Kıral son derece hassas çalışmalar ile kan bağışında bulunan vatandaşlarımıza hizmet vererek kan alma işlemlerini yapmaktadırlar. Kızılay tır kan bağışı ülkemizin çeşitli bölgelerine geldiği zaman her bölge kendi elemanları ile ekip işlerini üstlenerek görevlerini yerine getiriyor. Tır Ankara Kızılay Genel Merkez’den gönderiliyor. Yılın belirli zamanlarında periyodik bir şekilde kan bağışı toplama gerçekleştiriliyor” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi