HABER: AYŞE AKYÜZ


Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Ödemiş Zafer İlkokulu toplantı salonunda İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Komisyonu adı altında Ödemiş Halk Eğitim Müdürlüğü ve Ödemiş Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde yapılan kurslar tanıtıldı. Yapılan toplantıda yerel itibariyle hayat boyu eğitimin önemi vurgulandı. Toplantıda Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel Bir konuşma yaparak toplantıyla ilgili olarak bilgi verdi. Murat İçel “Milli Eğitim Bakanlığı eğitim kurumlarının yönetmenliği 58.maddesi gereğince Ağustos ve Ocak aylarında yılda iki kez bu toplantıyı yapıyoruz. Bu toplantıda konumuz insan, halk, vatandaş olacak. Sizler örgün eğitim alarak buralara geldiniz. Herkes bu imkânlara sahip olamayabiliyor. Teknolojik gelişmelerle bilgiler yenilenebiliyor. Bunun neticesinde kullandığımız araç gereçler değişebiliyor. Bu yeni bilgileri günümüze değişen koşullara ayak uydurmak için bu toplantıyı yapıyoruz. Düzenlemiş olduğumuz bu toplantımızda bunların ön çalışmasını yapacağız. Halk Eğitim ve Mesleki Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı kurumlardır. Bu toplantımızda en az 6 aylık ve 1 yıllık bir plan yapacağız.”

İlçe Milli Eğitim Müdürü İçel toplantının gündem maddelerini okuyup, bir önceki toplantıda alınan kararların değerlendirmesini yaptı. 2014 -2015 eğitim ve öğretim döneminde Halk Eğitim ve Mesleki Eğitim Müdürlüğü ikinci dönem kurs çalışmaları konularıyla ilgili olarak toplantıda görüşme yapıldı. İçel “ Türkiye de bu kurslara katılım oranı 2015 yılında %8 ulaşılmak isteniyor. Geçtiğimiz toplantıda mesleki eğitim müdürümüz sokakta işsiz insanların meslek edindirilmesi konusunda bir düşünce sunarken, trafik kurallarına uyma konusunda bir çalışma yapılabileceğini konuştuk. Hasan Çorak hocamızla teog kurslarını konuşarak liselerde 1547 ortaokullarda 3077 öğrencimize kurs imkânı sağladık.”

İçel’in konuşmasının ardından Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yunus Ergin Halk Eğitim Müdürlüğünün misyonu, vizyonu ve kurs çalışmalarıyla ilgili olarak bir slayt gösterisi yaparak, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ödemiş Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mehmet Köken de Mesleki Eğitim Merkezi çalışmalarıyla ilgili olarak hazırlanan slayt gösterimini sunup çalışmaları tanıttı. Toplantı daha sonra katılımcıların fikirlerini beyan etmesiyle son buldu.

Editör: Haber Merkezi