ÖZEL HABER: GAMZE ONAN
Ödemiş İnönü İlkokulu 3-B sınıfı öğrencileri kendi el yazıları ile hazırladıkları kitapları bugün okul öğrencilerine sergilediler. Sınıf öğretmenleri Berrin Varman öncülüğünde İlk önce gruplar halinde deneme çalışmaları yapan öğrenciler başarılı çalışmalar ortaya çıkardılar. Projenin devamında bireysel olarak kitap hazırlayan öğrencilerin kitapları bugün okul öğrencileri tarafından okundu.

Minik yazarların yazmış oldukları kitapların içeriği el yazısı ve resimle desteklenerek oluşturuldu. Bunun dışında kitapların kapak tasarımları da tamamen öğrencilerin kendilerine ait.

Hayal güçlerimizi yazıya aktararak çalışmalara başladık diyen İnönü İlkokulu 3-B Berrin Varman, “Bizler İnönü 3/B sınıfı olarak bir adım önde ve örnek olmaya devam ediyoruz. Birinci sınıftan itibaren hazırladığımız projelerimizle farkındalık yaratıyoruz. Türkçe dersinde hayal güçlerimizi yazıya aktarmak için çalışmaya başladık. Önce grupla masal kitabı yazıp, resimledik. Öğrencilerim bu çalışmadan büyük bir zevk duydu. Daha sonra bireysel olarak kitaplarımızı yazdık. Ortaya büyük emek harcanarak güzel eserler çıktı. Gerçekten kısa bir zaman içinde yorucu çalışma sonucunda hazırlanan kitaplarımızı okulumuzda sergiledik. Diğer sınıflardan gelen öğrenciler kitaplarımızdan alıp okudular. Bu çalışma ile öğrencilerimizin kendine güven duygusu gelişti. İlerde de kitap yazmak istediklerini söylediler. Öğrencilerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.”

Kitaplarını diğer öğrencilerin okumasından çok memnun olduklarını belirten 3-B sınıfı öğrencileri, bu projenin hayata geçirilmesinde destek olan sınıf öğretmenleri Berrin Varman’a ve kitaplarını sergilemeleri için sergi açmalarına izin veren Ödemiş İnönü İlkokulu Müdürü Ayşe Soysal’a teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi