Toplumsal dayanışmanın güzel örneklerinden olan hasta ziyareti usulüne uygun olarak yapıldığında, hastanızın moral düzeyini yükselterek iyileşme sürecine olumlu etki yapar. Aynı zamanda hastanızın durumu hakkında bilgilenmenizi sağlar. Ancak yoğun bakımda yatan hastalar, bulaşıcı hastalığı olan hastalar, bağışıklık sistemi bozuk olan hastalar ve doktorların ziyarette sakınca gördüğü hastalar ziyaret edilmemelidir. Bunun yanı sıra da 12 yaş altı çocuklar(vücut dirençleri büyüklerinkinden daha zayıftır ve psikolojik açıdan olumsuz etkileneceklerdir), ateş, öksürük, aksırık ve balgam çıkarma gibi şikayeti olanlar, bilinen bir enfeksiyon hastalığı olan hastalar, herhangi bir kronik hastalığı olan hastalar ve enfeksiyon almaya yatkın kişiler hasta ziyaretine gitmemelidir.

Hasta ziyareti, ziyaret saatleri olan gündüz 13.00-14.00 ve 19.30-20.30 arasında yapılmalı, hasta başı en fazla iki kişi olmalı ve 10 dakikayı geçmemelidir, diğer hastaları rahatsız edecek şekilde yüksek sesle konuşulmamalıdır.

Hasta yataklarına oturulmamalı, hasta başında ve hastane ortamında herhangi bir yere dokunulmamalıdır. Ziyaret öncesi ve sonrası eller yıkanmalıdır.

Hasta mahremiyetine özen gösterilmeli, moral bozucu söz ve davranışlardan kaçınılmalı ve diğer hastalar rahatsız edilmemelidir.

Gece yalnızca nöbetçi sağlık personeli bulunduğundan sayıları azdır. Bu nedenle gece yapılan hasta ziyaretleri personeli gereksiz meşgul ederek, hizmetin kalitesini düşürecektir. Hastane güvenliği olumsuz yönde etkilenir, uyuyan hastalar rahatsız olur ve hasta hakları da ihlal edilmiş olur.

Hastalarımızın, refakatçilerinin ve ziyaretçilerinin sağlığı ve rahatlığı bizim için çok önemlidir. Hastalarımıza en uygun hizmeti verebilmek, tedavi ve bakım ihtiyaçlarını zamanında aksatmadan karşılayabilmek için bu kurallara uyulması önem arz etmektedir. Bu nedenle halkımızdan bu konuda desteklerini bekliyoruz.

Tekrar belirtmek isteriz ki, hastanızın sağlığı sizin için olduğu kadar bizim için de çok önemlidir.

Editör: Haber Merkezi