HABER:BSHA
Bozyaka Eğitim ve Eğitim Hastanesi’nin kantininde böbrek taşı düşürdüğü iddia edilen Şifalı Dağ Tekke Suyu satışa sunuluyor. Hastane kantininde alternatif tıp kapsamında satılan bu ürün, tedavi olmaya gelen hastalarda kafa karışıklığına neden oluyor. Hastane kantininde bulunan su ambalajının üzerinde, kırmızı şerit ile ayrılmış olan alanda  ‘böbrek taşını düşürmeye yardımcı doğal kaynak suyu’ ibaresi dikkat çekiyor. 

Böbrek taşını düşürmeye yardımcı olduğu iddia edilen şifalı suyun 5 Litresi 15 TL’den satılıyor. Kulaktan kulağa şifalı suyun satışı yayılırken, birçok böbrek taşı sancısı çeken hastanın, hastaneye muayene olmak için değil de, şifalı suyu almak için geldiği de söylenenler arasında. Suya ulaşmak isteyen herkes, acil kantinin tadilatta olması nedeniyle, poliklinikler kantininden 15 TL ödeyerek bu suyu edinebiliyor. Hastane yönetiminin ise kantinde satışa sunulan alternatif tıp hakkındaki düşünceleri henüz bilinmiyor.  Kantin yetkilileri, "Şifalı suyumuz yüzde 100 tedavi ediyor. Bu suyun Torbalı'da çıktığı köye hastalar gidip şifa buluyorlar" dedi. 
"Haberimiz Yok"
İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hasta Hizmetleri ve Sağlık Otelciliği Müdürü Mehmet Övünç Zeytinci, "Bizim konuyla ilgili bilgimiz yok, ilgileneceğim. Sizden duyuyorum şu an" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi