HABER: DİLEK AYVALI
Tire Halk Eğitim Merkezi’nin önceki gün açılan el sanatları sergisinin bulunduğu Hangar Çok Amaçlı Salonun çatısından giren yağmur sergilenen el sanatları zarar gördü.
İddiaya göre saat 17.00 civarında Tire’de etkili olan sağanak yağmur Hangar Çok Amaçlı Salonun çatısından içeri sel gibi girdi.
Salonda sergilenen el sanatları ürünler yağmurdan etkilendi. Bir yıl boyunca emek emek işlenen el sanatlarının bir çoğu kullanılamaz hale geldi.

Kursiyerler isyan etti

Geçen yılda yağmurdan etkilenen Hangar Salonunda el sanatlarının bazıları da yine yağmurdan zarar görmüştü. İddiaya göre Tire Belediyesi çatıyı tamir ettirdiği için sergi beklenen yağmura rağmen bu salonda açıldı.
Gece gündüz kursa gelerek pek çok annenin ve genç kızın çeyiz hazırlığı yaptığı kursların ürünlerinin sergilendiği salonda el işleri zarar gören kursiyerler isyan ederek, “Çatı sanki yokmuş gibi bir anda üstümüze yağmur geldi. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bu zarar parayla ödenmez. Çok üzgünüz. Onca emeğimiz heba oldu. Sergimiz yarın da açık kalacaktı. Her şey ziyan oldu” dediler.



Editör: Haber Merkezi