HABER : DILEK AYVALI/KAYNAK : KENT VIZYON DERGISI
Tecrübeli eğitim kadrosu ile Oluşum Eğitim Kurumları olarak olmazsa olmaz önceliklerinin bulunduğunu kaydeden Halise Bıyık,  “Öğrencilerin eleştirel, yaratıcı ve bağımsız düşünme becerisi geliştirmelerini, akademik ve kişisel bağlamda tüm potansiyellerini kullanabilmelerini, çevreci ve doğaya saygılı olmalarını, farklı kültürlere saygı duymalarını, dünyaya ve Türkiye’ye karşı hizmet ve sorumluluk duygusu içinde olmalarını, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Cumhuriyet ve Demokrasi yolundan ilerleyen, araştırma temelli, yaşam boyu öğrenmenin önemine inanan, motivasyonu yüksek bireyler olmaları önceliklerimizdir.” dedi.

Hedefimizi ve yolumuzu çizdik
Halise Bıyık, “Oluşum Eğitim Kurumları olarak; değişime ve gelişime açık, bilim ve teknolojinin farkında olan, öğrenmeyi temel ihtiyaçları olarak gören, en az iki yabancı dili okuyup yazabilen, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik ve ayrıcalık olarak kabul eden,  yüksek moral değere sahip, dünyanın her yerine bilgi, beceri ve üstün karakteri ile örnek bireyler yetiştirmek en önemli ideallerimiz arasında. Oluşum Eğitim Kurumları ‘Öz güveni sağlam, iletişimi güçlü, yaratıcı düşüncesi ve estetik anlayışı gelişmiş ekip çalışmasına yatkın kendine kısa ve uzun vadede hedefler koyabilen, bakış açısı yalnız okul başarısı değil aynı zamanda hayat başarısıdır’ cümlesiyle yolunu ve hedefini çizmiştir” şeklinde konuştu.

Geleceğin fark yaratacak liderleri
Oluşum Eğitim Kurumları’nın ulusal temelde ve evrensel ölçülerde hizmet veren örnek bir kurum olduğuna dikkat çeken Halise Bıyık, “Kurumumuzda yeni gelişmelere hızla uyum sağlayan zihinsel, bedensel ve ruhsal gelişimi yaşam başarısına odaklı mutlu bireyler yetişir. Okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar eğitim öğretim veren Oluşum Eğitim Kurumları, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı demokratik laik cumhuriyete sahip çıkan, hukukun üstünlüğüne inanan insan hak ve özgürlüklerine saygılı, geleneksel değerlerimiz ile barışık, milli şuur ve çevre bilincini benimsemiş, ulusal ve uluslararası değerlerin bilincinde genç liderler yetiştirmeyi hedefler. Geleceğin fark yaratacak liderleri olmaya hazır olan Oluşum Eğitim Kurumları öğrencileri; insan ilişkilerini evrensel boyutlara taşıyan, sorgulayan, disiplinler arası bağlantıları kurabilen, sosyal ve kültürel yönü güçlü analitik düşünebilen bilimsel bakış açısıyla geçmişi iyi kavrayan, bugünü yaşayan ve geleceği planlayan niteliğe sahiptirler.

Bütün bu hedef ve idealleri gerçekleştirmek adına eğitime yatırımlarının devam ettiğini belirten Bıyık, “Tire Kolejindeki altyapıyı da hedeflerimize uygun hale getirmek için çalışıyoruz. Bu çerçevede Tire Kolejimizde; Futbol, basketbol, voleybol sahaları, 2 yemekhane, 2 fen bilimleri laboratuvarı, 1 bilişim teknolojisi laboratuvarı, 2 müzik dersliği, 2 görsel sanatlar dersliği, 2 teknoloji tasarım dersliği, 1 kütüphane, spor salonu, oyun odası ve anasınıfı öğrencileri için uyku odası bulunmaktadır” dedi. Ayrıca çim alana sahip ilkokul ve anaokulu bahçesi ile oyun parkı olduğunu da belirtti.

Editör: Haber Merkezi