Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis yönetimi ve gençlik kolları Kadın Kolları ve Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ile birlikte Ödemiş Atatürk Anıtı Önünde üzerinde “Türk Milletinin Geçmişinde Soykırım Yoktur” yazılı çelenk bırakarak ABD Başkanı John Bıden’ın Yaptığı “Türkler soykırım yapmıştır” sözünü protesto etti.

HALİS, “ ATATÜRK’ÜN DIŞ POLİTİKA ANLAYIŞINA DERHAL DÖNÜLMELİDİR”

CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, “Türkiye Cumhuriyeti, emperyalist güçlerin yenilgisinin somut bir sonucudur. Dün olduğu gibi bugün de emperyalist güçler karşısında uyanık ve dikkatli olacağız. ABD Başkanı Bıden’ın sözde soykırım ifadesini bu doğrultuda şiddetle kınıyoruz. ABD’nin siyasi amaçlarına ve baskılarına boyun eğmedik, eğmeyeceğiz.

Birinci Dünya savaşında, Doğu Anadolu’da Çarlık Orduları ile ‘’Büyük Ermenistan’ ’vaadiyle kandırılmış ve silahlandırılmış Ermeni çeteleri arasında kalan, Osmanlı Ordusunu korumak için alınan,‘’ Tehcir’’ kararını ‘’ Soykırım’’ diye kabul edenler, nefret suçu işlemekte ve düşmanlık tohumları ekmektedir. ABD Başkanı Biden da kervana katılmıştır. Bıden’ın açıklamasıyla halkımız, emperyalizmin karanlık yüzünü bir kez daha görmüştür.

Görülen şudur: Emperyalizm, Kurtuluş Savaşın ’da Büyük Atatürk Önderliğinde Türk milletinden yediği şamarı unutamamıştır. Emperyalistler, Türkiye’yi parçalama, yıkma, yeni savaşlar içine çekme hayallerinden vazgeçmemiştir. ABD, PKK, PYD ve YPG üzerinden Türkiye’nin güneydoğu sınırında terör koridoru, terör devletçikleri yaratmak amacındadır. ABD’nin besleyip büyüttüğü ve himaye ettiği FETÖ aracılığıyla neleri hedeflediği milletimizin malumudur. Bizim, tarihimizde, soykırım yoktur. Ancak sözde soykırım iddialarının maksatlı bir şekilde gündeme getirenlerinin geçmişleri soykırımlarla doludur. Yaşanan bu durum göstermektedir ki, Büyük Atatürk’ün dış politika anlayışına derhal ve hemen dönülmesi hayati önemdedir.

“2003 YILINDA TÜRK ASKERİNİN BAŞINA GEÇİRİLEN ÇUVALI UNUTMADIK”

Atatürk’ün felsefesine ve Atatürk Cumhuriyeti’nin ilkelerine aykırı davranan siyasiler,  bu sonuçtan sorumludurlar.

Ermenilerin acı çektiği doğru ama bunun suçlusu Osmanlı Türkü değil. Onun gizli emellerine alet eden ve kandıran batı’dır. Bu yüzden Ermeniler travmalı ve tarihsel gerçeklik peşinde değiller. Bu nedenle bu işten nemalanan Ermeni diasporası ve Ermenistan asla masaya oturmak, tarihi ve hakikatleri araştırmak ve hukuk mücadelesi içine girmek istemez. Türkiye soykırım yapmakla itham eden Amerika: Vietnam’da 4 milyon, Kore’de 3 milyon, Kamboçya ve Laos’da 1 milyon, Afganistan’da 1,5 milyon, Irakta 1 milyon, Hiroşima ve Nagazaki’de 350 bin ayrıca 15 milyon Kızılderili’yi katletmiştir. Biz unutmadık, 2003 yılında Türk askerlerinin başlarına geçirilen çuvalı unutmadık. Büyük Ortadoğu projesiyle emperyalizmin bölgemizde neyi amaçladığını unutmadık. Tüm dünyada görevleri başında Ermeni terör örgütü asalanın katlettiği yurtsever diplomatlarımız unutmadık. Bölgemizde terör örgütlerine yapılan her türlü yardımı unutmadık.

Terör örgütlerine havadan atılan silah teçhizat ve gıda desteğini unutmadık.

“ ABD SOYKIRIM NEDİR GÖRMEK İSTİYORSA KENDİ TARİHİNİYLE YÜZLEŞMELİDİR”

ABD Başkanın sözde soykırım açıklamasını reddediyor ve lanetliyoruz

Yapılan açıklama ne tarihi ne de gerçekleri değiştirebilir. Geçmişi, belgelerle tescillenmiş soykırımlarla dolu ABD soykırım nedir görmek istiyorsa önce kendi tarihiyle yüzleşmelidir. Şanlı tarihimizin her bir sayfası kahramanlıklarla doludur. Kimse kalkıp 1915 olayları üzerinden bize tarih dersi vermeye kalkmasın önce kendi karanlık tarihini bir incelesin Gazi Mustafa Atatürk’ün yolundan ilerleyen Türk Milleti Milli Mücadelede olduğu gibi bugün de oynanan oyunları bozacaktır. Ne Mutlu Türküm Diyene!”dedi.

“ERİŞ BIDEN BELGELERE DAYALI GERÇEKLERE RAĞMEN YALAN SÖYLEMEYİ SEÇMİŞTİR”

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş “  ABD başkanı Biden 1915 Yılında yaşanan olaylarla İlgili soykırım ifadesini kullanarak göz göre göre yalan ifadede bulunmuştur. ABD Başkanı Biden belgelere dayalı gerçeklere rağmen yalan söylemeyi seçmiştir.

Asla kabul edilemez skandallara imza atan Bıden’ı bu hareketinden dolayı şiddetle kınıyoruz. Kara bir iftira olan bu açıklamalarından, Konstantinopolis ifadesine de,  yer veren Biden bu maksatlı tavırlarıyla haddini bir hayli aşmıştır. Bu açıklamalarıyla aynı zamanda bölgenin barış ve huzuruna karşı hedef alınmıştır.  Niyetleri açıktır. Tarihi gerçekler ortadadır. Tarih Popilizimle ve günlük politik çıkarlarla, ele alınacak bir olgu değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti geçmişte 1915 olaylarıyla ilgili Osmanlı’dan günümüze tüm arşivlerini açtığı halde uluslararası toplum gözünü, kulağını ve yüreğini gerçeklere kapatmıştır. Elimizde binlerce belgeler var. Bu belgeler Türklerin değil Ermenilerin soykırım yaptığını göstermektedir.  Osmanlı arşivleri açık ama Ermenilerinki değil,  tarih insanların birbirlerini öldürmesine savaş “ der.  1915’te orada olanlar da soykırım değil adı savaştı. Bunu kim söylüyor.  ABD’nin tarih Profesörü Justin’mc carthy mc carthy bunu söylediği konferansta bir grup Ermeni tarafından Protesto ediliyor.

“ERMENİLER KENDİ ARŞİVLERİNİ AÇMIYOR ÇÜNKÜÜ GERÇEKLERİN ORTAYA ÇIKMASINI İSTEMİYOR”

 ABD Başkanı Ronald Reagan’ın hukuk danışmanlığını yapan Bruce fein’e kulak verelim bir de,  gerçekleri kulak tıkayanlar da dinlesinler. Fein diyor ki “Beyaz saray araştırma yaptı. Ermenilerin 2 milyon Müslüman Osmanlı’yı katlettiği ortaya çıktı. Ermeniler kendi arşivlerini açmıyor. Çünkü bu gerçeğin ortaya çıkmasını istemiyor.  Bu gerçekler ortadayken bile yalan söyleyen ABD’nin kendi geçmişine yıllardır. Dünyanın dört bir yanında, işlediği insanlık suçlarına cinayetlere bakmasını zaten beklemiyoruz. Bunu çünkü hiçbir zaman yapmadılar.  Emperyalist emellerle dünya’ya kan ve gözyaşından başka bir şey vermeyen ABD’nin Türk Milletine yönelik bu saldırgan tutumu artık. Somut adımlarla Protesto edilmelidir.

 Ermeni terör örgütlerinin saldırılarında şehit olan Losangeles Başkonsolosu Mehmet Baydar’ı Konsolos Bahadır Demir’i Viyana  Büyükelçisi  Daniş Tunalıgili   ve nicelerini  saygıyla ve rahmetle anıyoruz.

  Ermeni teröristler ayrıca Esenboğa Hava limanı ve  Orly Havalimanındaki Alçakca  katliamlarıyla bu çirkin yüzlerini açıkça göstermişlerdir. Tazminat ve toprak tanıma olarak adlandırılan  3’T   hedefiyle,  geçmişte teröre başvuranlar günümüzde de,  Lobi faaliyetleriyle hain emellerini sürdürmektedir. Bu girişimlere karşı ciddiyet taşıyan dengeli bir dış politikaya ihtiyacımız olduğunu da ortadadır. İç politikanın  günlük gündeminin  hayalciliğin,  dışında ülkemizin menfaatlerini ve her platform da, hakkını  savunan  bir dış politika ancak ortak akılla, ve geçmiş  tecrübelerin  ışığında belirlenebilir.  Dış Politikanın kurumsal hafıza ve kurumsal birikiminin ön planda olması gereken bir uzmanlık alanı olduğu bir an önce hatırlanmalıdır. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Yurt’ta Barış Dünya da Barış “ sözüyle, ilerleyen akılcı ve gerçekçi diplomatik, tavrımızın önemi son yıllarda yaşananlara bakıldığında daha iyi anlaşılmaktadır.  Yurtta Barış ilkesiyle gün birlik olma günüdür.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi