Selçuk’ta faaliyet gösteren spor kulüpleri ile Selçuk Belediyesi arasında imzalanan bir protokolle Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanan sahaların kullanımı Selçuk’un spor kulüplerinin hizmetine sunuldu.Protokol gereğince halı sahaların bütün bakım, temizlik ve onarımı spor kulübü tarafından karşılanacak. Kulüplerin antrenman saatleri dışında halı sahalardan faydalanmak isteyen vatandaşlardanherhangi bir ücret talep edilmeyecek.
Selçuklu gençler için de spor için de faydalı
T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın desteğiyle Belevi, Çamlık, Cumhuriyet Mahallesi’nde tamamlanan sahaların kullanım hakkı ilçedeki spor kulüplerinin hizmetine sunulmasını içeren protokol Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın makamında imzalandı. İmza törenine Başkan Bakıcı’nın yanı sıra Gençlik Spor Başkanı Sönmez Akbaş, Selçuk Gençlerbirliği Belevi Spor Başkanı Ramazan Açış ve Çamlık Spor Başkanı Nazmi Yener Gözmener’dekatıldı. Halı sahaların spor kulüplerinin kullanımı ve sorumluluğunu kapsayan protokolle ilgili Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “ Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın desteğiyle yapılan halı sahalarımızı bulundukları yerde kurulmuş olan spor kulüplerinin kullanımına, dolayısıyla da kontrollerine bıraktık. Bunun için bir protokol imzaladık. Halı sahalar kontrolüne bırakıldığı spor kulübü ve o mahallede bulunan halkın kullanımına açılacak. Spor kulüplerimize hayırlı uğurlu olsun. Böyle tesislerin ilçemize kazandırılması ilçede spor yapan kesime ve özellikle de gençlere çok büyük faydalar sağlayacaktır. Bu imkanlar sayesinde spora gençlerin çekilmesi söz konusu olacaktır. Sağlıklı nesiller yetiştirebilmesi için bu imkanların arttırılması gerekmektedir. Ben Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdinde spor toto teşkilat başkanlığına ilçemize kazandırılan halı sahalar için teşekkürlerimi iletiyorum. Her spor kulübümüze de gençlere ve spora yönelik hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
Selçuk’ta faaliyet gösteren spor kulüpleri başkanları da halı sahaların gerek sporcularınıngerekse Selçuk halkının kullanımına olanak veren protokolün imzalanmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek;  Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve Selçuk Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi