HABER: AYŞE AKYÜZ

Ödemiş’e çeşitli okullardan gelen öğrenciler Yıldız Kent Müzesi ve Arşivi’ni gezerek yakın tarih hakkında bilgilendiler. Ödemiş’e hafta sonu gelen gruplar arasından İzmir Yaşar Üniversitesi, İstanbul Özel Altaca Okulları, Ödemiş Anafartalar İlkokullu, Ödemiş Hamam Köy ortaokullu öğrencileri ziyaret ettiler.

İstanbul Özel Erol Altaca Kurucu Müdürü Erol Altaca, “Emperyalizme karşı dik duran efeler kentinin bu görkemli tarihini adeta yaşatan muhteşem müzesini gezerken çok duygulandım. Ama onların izinde tam bağımsız Türkiye, Atatürkçü, Cumhuriyetçi gençler yetiştirmeye çalıştığımız için içim rahat etti” dedi.

Öğretmenlerin ve öğrencilerin meraklı gözlerle her bir odayı gezdikleri, Duygu ve düşüncelerini, "Tarihimizin, kültürümüzün Ödemiş'te bir kent müzesinde yaşatılması bizleri onurlandırdı" cümlesiyle anı defterine dile  getirdiler.

Ödemiş Yıldız Kent Müzesi ve Arşivi’ni ziyaret eden Yaşar Üniversitesi Resim ve Sinema Bölümü ö öğrencileri ÖYKAM’a yapılan Sinema odasına hayranlıklarını dile getirdiler. Yaşar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Fotoğraf Sanatçısı Tahir Ün, “Öğrencilerime sınav öncesi buraya getirmem daha iyi olurmuş diye düşündüm. Fakat burası bizim öğrencilerimize sınavlar sonrası nasip oldu. Tüm öğrencilerim radyo ve sinema bölümü öğrencilerimin tamamı sinema odanıza hayran kaldı. Bende bu hayran kalanlardan biriyim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Editör: Haber Merkezi