Haber: NAZİF HARUPÇU

 

Kiraz ilçesinde bu sene 2. si düzenlenecek olan Kiraz Festivali nedeniyle, Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül Basın mensupları ile Kiraz Koru motelde bir toplantı düzenledi.

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül şunları söyledi, “Bu sene ikincisini düzenleyeceğimiz festivalimizi 14 Haziran Pazar günü yapacağız. Daha önce söz verdiğimiz gibi bu ikinci festivalimizde üreticimizi daha da sevindireceğiz. Biz ilçemizde Kiraz ve diğer ürettiğimiz ürünlerin farkındalığını ortaya koymak için bunu düzenledik.

Seçimler nedeniyle tarihte değişikliğe gittik. İyi bir etkinlik olacağını düşünüyoruz. Kiraz festivali nedeniyle birçok büyük firmalardan da destek aldık. Kiraz’ı her yerde tanıtmak hedefimiz.

Festival kortej eşliğinde mehter yürüyüşü, konuşmalar, stantların gezilmesi ve akşama da Konser alanımızda, yerel sanatçımız Nergiz Tozar ardından Ünlü Sanatçımız İntizar konseri ile sürecek.

Festivalimizde ilk kez büyük bir firma sponsor ve jüri üyesi olarak yer alacak. Bu firmalarımız Kiraz ilçesi olduğunu biliyorduk, ancak Kiraz üretimi olduğunu bilmiyorduk dediler. Bu sene ihracat yapan birçok firmamız burada katılım sağlayacaklar.

Ayrıca tanıtım amaçlı 75 tane stant açıldı. Kiraz’daki yetişen tüm ürünlerin sezonunda uygun olması nedeniyle tanıtımı yapılacak.

Geçtiğimiz yıl İzmir’de Optimum’da kestane tanıtım günleri düzenleyip, üreticilerimizin ürünlerini tattırma imkânı bulduk İzmirli hemşerilerimize.

Birçok vatandaşımızdan kestaneyi topladık ve orada kestane közlemesi yaptık. İyi bir tanıtım oldu. Bunun meyvelerini topladık ve Bulgaristan’dan bir firma Kiraz ilçemize gelerek 50 tır kadar kestane alımı gerçekleştirdi.

Çünkü kimse Kiraz’da kestane üretimi yapıldığını bilmiyorlardı.

Hal böyle olunca, Biz ürünlerimizi ne kadar tanıtırsak farkındalık ortaya koyacağımızı gördük. Bu üreticimizin yanında olduğumuzun bir göstergesi. Belediye olarak üzerimize düşen ne yapılması gereken konu varsa bunu yerine getirmeye hazırız. Burada alıcı ile üreticiyi buluşturma görevini üstlenmiş olmaktayız. Ceviz, kestane, Barbunya, Fasulye, Biber, domates ve Salatalık üretimi bulunmakta. Aslında sebze ve meyvelerin tümü yetişmekte. Siz Pazar alanı oluşturamadıktan sonra hiçbir anlamı yok. Birçok Kooperatifle görüşmeler yapıyoruz, tek çatı altında toplanıp üretim yapalım diye. Buna Kooperatifler pek yanaşmadı.

İZKAYA PROJE HAZIRLATIYORUZ

Şu an da yeni bir proje geliştirdik ve bunu İZKA’ya hazırlatıyoruz. Soğuk hava deposu ve ambalajlama, paketleme tesisleri diye. ‘Kiraz kalkınıyor’ diye projemiz olacak. Kooperatifle olmaz ise Şirketimizle markamızı oluşturacağız.

İncir üretimi çok fazla. Ne yapabiliriz, Siz basın mensupları arkadaşlarımız aracılığı ile tanıtım yapabiliriz. Kiraz’ın farkındalığını ortaya koyup Kiraz’da var diyebileceğiz. Antep fıstığı bile emenler mahallemizde yetiştirilmekte” dedi. 

Editör: Haber Merkezi