Ödemiş Belediyesi’nin katkılarıyla 125. Yıl Kültür park karşısı fuar alanına kurulan Uluslararası Avrasya Sirki, 14-15 Şubat tarihlerinde Ödemişlilere birbirinden güzel gösterilerini sunacak.

Yok olmaya yüz tutan geleneksel seyirlik sanatlarımızı halka tanıtmak için yola çıkan Sirk Topluluğu iki gün boyunca, ip cambazlığı, parendebazlık, ateşbazlık, akrobatlık, kılıçbazlık gibi somut olmayan kültürel miras kapsamındaki seyirlik sanatların yanı sıra, palyaçolar, sihirbazlar ve birbirinden eğlenceli gösterileri sergileyecekler.

Projenin sanat yönetmeni ve topluluğun kurucusu tiyatro sanatçısı Servet Yalçın yaptığı açıklamada;  “Anadolu uygarlıklarından ve halk şenliklerinden gösteri sanatlarımıza aktarılan çok önemli seyirlik unsurlar vardır. İp cambazlığı gibi sirk sanatları bu seyirlik unsurların başında gelir. Bu sanatlarımız, cambazhanelerin köy köy, kasaba kasaba tüm Anadolu’yu gezerek yaptıkları gösterileriyle 1970’li yıllara kadar yaşamış ve ilerleyen zamanlarda eğlence anlayışının kökten değişmesi ile tarihe karışmıştır. Kaybolan bu sanatlar üzerine toplanan belge, bilgi, minyatür, gravür ve eski fotoğraflardan yola çıkılarak oluşturulan “Seyirlik Sanatları Gösterisi” modern toplumda geçmişle geleceği birbirine sanatla bağlayan kültürel bir köprü görevi görmektedir” dedi. 

Servet Yalçın sözlerine şu şekilde devam etti; “Sirk sanatları bilinenin aksine en önemli kültürel miraslarımızdan biridir. Biz sirk sanatlarına her zaman gerekli önemi veren Ödemiş halkına ve katkılarından dolayı Ödemiş Belediye Başkanımız Mahmut Badem ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

Avrasya Sirki, fuar alanında kurulan ısıtmalı çadırda Cumartesi ve Pazar günleri 12.00- 13.30- 15.00-16.30- 18.00 ve 19.30 seanslarıyla meraklılarıyla buluşacak. Sirkin biletleri sirk girişinden temin edilebilir.

Editör: Haber Merkezi