İhalesi Bayındır Belediyesi tarafından yapılan, Tarihi hamamın hak ediş bedelleri Bayındır Belediyesi tarafından ödenecek.
Hacı Sinan Hamamı özelliklerine bakıldığında Osmanlı’nın izlerini günümüze kadar taşıyan nadide eserler arasında yerini alıyor. Hamam sıcaklık ve soğukluk olmak üzere iki bölümden oluşan hamam, kare planlı olup üzeri kubbe ile örtülüdür. Asıl giriş batıdan olduğu halde sonradan kapatılarak giriş doğuya alınarak, girişin üzerinde bir pencere yerleştirilmiştir. Soğukluk kısmından sıcaklık kısmına güneydeki bir kapıdan geçilir. Soğukluk kısmında havuz ve çay ocağının yanı sıra kuzey duvarları önünde yer alan soyunma odaları bulunmaktadır. Sıcaklık bölümü güneyde yer almakta olup üzerinde aydınlatma delikleri bulunmaktadır. Güneybatıda yarım kubbeli çatı ana mekânı destekler durumda olup soğukluk ve sıcaklık bölümünü örten kubbe ve yarım kubbeler ile taşıyıcı duvar üstleri alaturka kiremit kaplıdır. Hamam kubbede yer alan aydınlatma delikleri ile batı, doğu ve kuzeyde yer alan pencerelerle aydınlatılmıştır. Taş ve tuğla malzeme kullanılarak inşa edilmiştir.

Yapılan Çalışmayla ilgili olarak Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli ; “Tarihimize günümüzde ışık tutan Hacı Sinan Cami Mahallesinde, Hacı Sinan Cami ile birlikte H.950 yılında Hacı Sinan tarafından yaptırılmıştır. Osmanlı dönemi eserlerinden olan tarihi hamam, güney doğu da yer alan medrese ve batısında yer alan hamam ile birlikte bir külliye olarak inşa edilmiştir. Bayındır Belediyesi olarak Tarihi hamam için ihaleye yapıldı. Hak ediş bedelleri yine belediyemiz tarafından ödenecektir. Tarihi Hacı Sinan Hamamı'nın restorasyon çalışmaları başladı. İzmir’deki Belediyelerimizin emlak vergisi gelirlerinden ödenen payların toplandığı havuzun idaresini yapan Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı bu restorasyon çalışmasında Belediyemize destek oluyor. Osmanlı’dan günümüze ışık tutan bu eser Bayındır'ımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Editör: Haber Merkezi