2009 yılında tanıştığım, gazeteciliği öğrendiğim, bana yeni kapıların açılmasına vesile olan gazetemin bugün 11. Kuruluş yıldönümünü. Gazetecilik ilkelerine tamamen uymanın gururunun da 11. Yıldönümü bugün.

Hayatımın en önemli dönüm noktalarından biridir Yerelgüç ile tanışmış olmam. İlk olarak Yerelgüç gazetesinin Web Editörlüğü ile başladığım bu yol daha sonra bir süre köşe yazarlığı ile sürdü. Ardından haber nasıl oluşturulur öğrenerek haber muhabirliğini sürdürdüm Tire’de. 5 yıldır aynı zamanda Anadolu Ajansı muhabiri unvanı ile gazetenin Haber Müdürüyüm. Bu süreçte, gazete harmanı da yaptım, gazete de dağıttım. Günlük gazete çıkardığımız dönemde her gece 12’ye kadar haber editörlüğü de yaptım. Ev yapımı sihirli bir değnek ile bir anda olmadı bir şeyler.

Yerelgüç Gazetesi, kadının iş hayatındaki gücünün en somut kanıtıdır. İki kız kardeşin 11 yıl önce kurduğu bu gazete, 2009’da benim de yayın ekibine dâhil olmamla 3 kadın ile devam ediyor. Hani anlatsak roman olur derler ya, biz anlatsak çok satanlar listesinde birinciliği uzun süre zorlarız ve mutlaka dizilerimiz yapılır.

Halkın sesi olmak, okuyucuya tarafsızca olayları aktarmak, toplumun gözü kulağı olmak gerçekten sandığınız ve oturduğunuz yerden eleştirip duyar kastığınız kadar kolay değil. Biz hep istedik ki, eleştirenler de gelsin bizimle çalışsın, en az 1 gününü bizimle geçirsin. Çünkü empati denen en önemli duyguyu çoğumuz ya bilmiyoruz ya da işimize gelmiyor.

Bu mutlu günümüzde elbette yaşadığımız olumsuzlukları anlatıp negatif enerji yaymayacağım. Bugün, başarmanın 11. Doğum günü. Bugün iş arkadaşlığı ile dostluğun karışımının 11. Yıldönümü.

Tüm Tire, Ödemiş, Bayındır, Beydağ, kiraz, Selçuk ve Torbalı’daki okuyucularımıza, bu havzada gazetecilik mesleğini sürdüren ve pek çok haberde birlikte çalıştığımız basın mensubu arkadaşlarımıza, desteğini bizden esirgemeyen dostlarımıza, 11 yıldır gücümüze güç kattıkları için teşekkür ediyoruz.

Ben, bu ailenin bir ferdi olmaktan, burada öğrendiğim her şeyi burada uygulamaktan her zaman gurur duydum. Bu güne dek bizimle kısa ya da uzun süre çalışan, yolu Yerelgüç’ten geçen herkesi tek tek anarak 11. Yılımızı kutlamak istiyorum. Birlikte nice 11 yıllarımız olsun.

Editör: Haber Merkezi