Ödemiş Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Güldürür’ün yaptığı açıklamada “Kardeşini taşeron firmadan işe almış, orada danışmanlık yapıyor. Şimdi son öğrendiğimize göre kardeşinin bacağını da Kültür İşleri Müdürlüğü'ne geçici olarak, vekâleten altı aylığına atamış. Bunlar kamuoyuna yansıyanlar. Kimbilir daha kaç akrabası işe yerleştirildi? Yasal olsa da bu durumu etik bulmuyoruz. Kendilerinden başka hiç kimseye güvenmedikleri için kadroları akrabalarıyla dolduruyorlar. Konuyla ilgili dosya hazırlıyoruz. Ocak ayındaki meclis oturumlarında başkana bu atamaları soracağız.” ifadeleri yer aldı.

Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğu günden beri kardeşi Tahir Badem’in kendisine fikir ve vatandaşın sorunları ile yakından ilgilenmesi açısından güvenilir biri olarak hep yanında bulunduğunu belirten Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, güvendiği kişileri en yakınında bulundurup onlar çalışmasının en doğal hakkı olduğunu söyledi.

Bilgi sahibi olmak isteyenlerin, bu konularda da bilgilendirildiğini belirten Badem, “Kimseye hesap verememe gibi bir durumumuz söz konusu değildir. Kardeşim Tahir beyin seçildiğim ilk günden bu yana yanımda olduğunu herkes iyi biliyor. Saptırılmaya çalışılan olayın aslını bu açıklamayı yapanların kendileri de çok iyi biliyor. Bu durum akraba eş dost iş bulsun konusu değildir. Ne kardeşimin nede Sıtkı beyin işe ihtiyacı yoktur. Geçmiş dönemde deneyimli bir belediye başkanı olarak yaşanan sıkıntıları yakından bildiğim için, güvendiğim kişilerle çalışmak istemem kadar doğal olan bir durum yoktur. Her belediye başkanı bunu yapar. Sırtınızı dayayacağınız, arkanıza bakmadan gideceğiniz insanları görevlere getirirsiniz. Ben de onu yaptım.  Kardeşim Tahir Badem, Ödemiş’te Türk Telekom’un transmisyon amiri olarak görev yapıyordu. Devlet memuru olarak çalışmalarını sürdürüyordu. Kemalpaşa-Torbalı ilçelerini de içine alan bölgenin sorumlusuydu. Devlet memurluğunu bıraktı. Görevinden ayrıldı. Şimdi belediyede taşeron şirkette çalışıyor. Aldığı maaşın yarısından daha az bir maaşa bu görevi yapıyor. Basın açıklamasında ifade edildiği gibi başkan yardımcılığı görevine getirilmemiştir.”

Maaşını başbakanlık veriyor

Kardeşi Tahir Badem’in bacanağı Tire eski Belediye Başkanı Sıtkı İçelli’nin belediyede görevlendirilmesi ile ilgili de konuşan Badem, “Sıtkı İçelli’yi herkes tanır. Benim de yakından tanıdığım birisi. Benim değil kardeşimin bacanağıdır. Birçok kişi de bunu bilir. Eski bir belediye başkanı olarak deneyimlerinden faydalanmak için bu göreve getirdim. Ayrıca kadrosu Başbakanlık’ta bulunuyor. Altı ay süre ile geçici görevlendirme ile belediyeye geldi. Maaşını ben değil başbakanlık ödüyor. Kendisinin deneyimlerinden ve fikirlerinden faydalanmak adına geçici olarak görevlendirilmesini uygun gördük.” diye konuştu.

O benim özelim

Başkan Badem, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun kız kardeşinin İçişleri Bakanlığı onayının ardından belediyede özel kalem müdürü kadrosunda göreve başlatması ile ilgili de, “O benim özel kadrom. Belediye başkanı özel kaleme istediğini şartlar uygun olursa getirir. Konu beni ilgilendirir. Buna da kimse karışamaz” dedi.

Kendi dönemlerini irdelemeyenlerin

Konuyu araştırmadan yorum yapmaları sadece basiretsizliktir

Badem, “Bu açıklamayı yapanların kendi dönemlerinde yapılan adama iş bulmak için kadroları şişirmesi, masa başında maaş alarak kendi çiftliklerinin önlerini asfaltlayan başkan yardımcılarını, çalışmadan maaş alan bankamatik işçilerini, klima altında ve asfaltta çalışanlar arasında maaş farklarında uçurumlarının olduğunu ve daha fazlasını da unutmamalarını hatırlatırım.”

 

Editör: Haber Merkezi