Deve güreşlerinin Kırkpınar’ı olarak bilinen Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali güreş severleri bir kez daha Pamucak Güreş Arenası’nda topladı. TRT World tarafından canlı olarak yayınlanan 35. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali’ne İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir İl Jandarma Komutanı Yarbay Ali Taşyürek, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı,  Selçuk Cumhuriyet Savcısı Gökhan Emre Albay, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Alptuğ Aydınlı, Selçuk İlçe Emniyet Müdürü Adem Köpük, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, AK Parti, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Bilal Boğan, AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen,  Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Seferihisar Güreş Ağası Türker Çınar,  Kırkpınar Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Alper Yazoğlu ve çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda güreş sever katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan festivalin açılış kısmı dua ile son buldu. Güreş öncesi yapılan açılış konuşmalarının ilkini Selçuk Efes Deve Güreşleri ve Devecilik Kültürü Derneği Başkanı Mustafa Yavuz yaptı. Yavuz tüm güreş severlere hoşgeldiniz diyerek; 35. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali’nde emeği geçen Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’ya, Belediye Başkanımız Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya, güvenlik önlemlerini alan emniyet güçlerimize ve Selçuk Belediyesi personeline teşekkür etti
Kültürümüze sahip çıkıyoruz
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı sözlerine Selçuk’ta deve yetiştirmeye ve deve güreşlerine emek veren, deve güreşleriyle simgeleşen Mustafa İbili’ye rahmet dileyerek sözlerine başladı. Başkan Bakıcı; “Bugün burada 35. Sini gerçekleştirdiğimiz Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali ile ilgili önemli bir süreci yaşıyoruz. 1980’li yılların başında başlayan bu süreç 35 yıldır devam ediyor. Bu süreç içerisinde deve güreşleriyle emeği geçen herkese burada bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. Deve güreşlerinin Türk kültürü içerisindeki yerine değinen Başkan Bakıcı;  “Biz Türkler olarak kültürümüze örf ve adetlerimize sadığız ve bunu yaşatmak için de hepimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Örf ve adetlerimize sahip çıkıyoruz. Yörük kültürüne sahip çıkıyoruz. Bize de yakışan budur” dedi.  
Yabancı konuklarla tek tek ilgilendi
Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali’nin uluslararası özelliği olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı güreşleri izlemeye gelen yabancı konularla da güreş öncesi tek tek ilgilendi. Türkiye’de yaşanan sürecin zorluğuna ve terör ile ilgili kayıplara da değinen Başkan Bakıcı; “Bugün ülkemiz terör belasıyla mücadele etmektedir. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.  Tedbir alan tüm emniyet mensuplarına teşekkür eden Başkan Bakıcı güreş severlere iyi seyirler dileyerek sözlerini noktaladı.
Başkan Bakıcı’nın ardından konuşma yapan Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı; “35. Sini yapmış olduğumuz 35. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali burada coşkuyla, heyecanla geçiyor. Bu heyecan Selçuk’ta çok farklı şekilde yaşanıyor” dedi. İl ve ilçe bazında kurumların yaptığı toplantılar sonunda gerekli güvenlik tedbirlerinin de alındığını ifade eden Kaymakam Boyacı; güreş öncesi yapılan güvenlik toplantısına katılan ve gerekli tedbirleri alan İzmir Valisi Erol Ayyıldız başta olmak üzere tüm kurum amirlerine de teşekkür etti.
Yapılan konuşmaların ardından çatım listesinde eşleşen develer güreşe başlandı. İlk üç güreşte görüntü alan basın mensupları sonraki güreşlere de yoğun ilgi gösterdi. Gün boyu coşkuyla süren güreşler akşam saatlerinde son buldu. 

Editör: Haber Merkezi