Günlüce Ortaokulunda aşure etkinliği

Okul Müdür  vekili Ersin Erol, "Aşure tatlısının malzemeleri gibi hepimiz farklıyız ama, Aynı aşure gibi insanların bir araya geldiklerinde daha güçlü olacaklarına inanıyoruz"

Ödemiş'e bağlı Günlüce Mahallesi Ortaokulunda aşure etkinliği düzenlendi.

Okulun  bahçesinde öğretmenler ve  velilerin destekleriyle öğrencilere , Günlüce Mahallesi halkına ve katılımcı misafirlere yönelik hazırlanan  400 kişilik Aşure  dağıtımı yapıldı.

Buradaki aşure etkinliğine Günlüce Mahallesi Muhtarı Arif Meşe, İlçe Gençlik Spor Müdürü Cafer Cebeci, Ödemiş Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Selahattin Özbudak, Öğretmen Evi Müdürü Fedai Kozan,  Ödemiş Eğitim Bir- Sen Başkanı Tuğsal Yener, Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mesut Ekmekçi ve  Günlüce Mahallesi İmamı Süleyman Özkan’ın katıldı.

Etkinlik kapsamında konuşmacı olarak Mahalle İmamı Süleyman Özkan’ın Aşurenin dini ve tarihi açıdan önemi ile ilgili anlattıklarını misafirler ve öğrenciler ilgi ile dinlediler. Ayrıca "Küçük Menderes Efesini Arıyor" yarışmasında 1. olan İbrahim Özbek’in zeybek gösterisi misafirlerin beğenisini topladı.

Aşure etkinliğinde konuşma yapan Okul Müdür  vekili Ersin Erol ” Aşure etkinliğimizi düzenlemekten dolayı çok mutluyuz. Hazırlanan aşure tatlısının malzemeleri gibi hepimiz farklıyız ama aynı aşure gibi insanların bir araya geldiklerinde daha güçlü olacaklarına inanıyoruz. Yapılan bu programda emeği geçen Okul Aile Birliği Başkanımız Veysel Kara'ya,  Muhtarımıza, değerli öğretmenlerimize, kıymetli velilerimize teşekkür ederiz” dedi.

Program Sonunda ise İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından öğrencilere Mangala isimli zekâ oyunu tanıtımı yapıldı.

 
Haber: NAzif HARUPÇU

 

Editör: Haber Merkezi