Ödemiş Belediyesi, Koronavirüs ile mücadele sürecinde artan talebi de göz önüne alarak Ödemiş’temaske dikimi için atölye oluşturdu. Ödemiş Belediyesi FabLab bünyesindeki makinelerin tahsis edildiği Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi’nin dikiş makinelerinin kullanıldığı üretimde Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi eğitmenleri ve gönüllüler günde ortalama 2 bin maske dikiyor. Gönüllülerin evlerinden de destek verdiği çalışmayla elde edilen tek kullanımlık maskeler pazar yerlerinde maskesi olmayan esnaflara ve vatandaşlara veriliyor. Maskeler, Ödemişlilerin yanı sıra Ödemiş Belediyesi personelinin ihtiyacını karşılayacak şekilde ücretsiz dağıtılıyor.

Maske üretimini büyük bir özveriyle sürdüren gönüllülere teşekkür eden Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş şunları söyledi: “Koronavirü sürecinin başından bu yana Ödemiş Belediyesi tüm imkanlarını seferber etmiştir. Kentimizde gerekli hijyen önlemlerinin alınması, gerek toplu kullanım alanlarının dezenfekte edilmesi için çalışmalar hiç ara vermeden devam ediyor. Ayrıca bu süreçte çalıştıkları işyerleri geçici olarak kapatılan, maddi ve manevi olarak bu süreçten etkilenen hemşehrilerimizin mağduriyetlerinin dayanışma ile azaltılması için de her gün mutfağımız çalışıyor. Ödemişlilerin de katkılarıyla ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizi yalnız bırakmıyoruz. Değerli büyüklerimizi tek tek arayıp hallerini hatırlarını soruyoruz.Sağlık çalışanlarımız için siperlikli maske üretimine de devam ediyoruz.

Bunun yanında tek kullanımlık maskeyle ilgili talep konusunda da hemen harekete geçtik. Belediyemizin ek hizmet binasında atölye oluşturduk. Ödemiş Halk Eğitimi Merkezimizle işbirliği içerisinde günlerdir maske üretiyoruz. Ürettiğimiz binlerce maskeyi hemşehrilerimize ulaştırdık. Çalışanlarımızın maske ihtiyacını karşıladık. Çalışma büyük bir özveriyle devam ediyor. Kimi gönüllülerimiz evlerinden bu çalışmaya destek veriyor. Gönüllü yüreklerimize teşekkürü bir borç biliyoruz. Bu zor günleri atlattığımızda bu fedakarlığı ve dayanışmayı daima hatırlayacağız. Bu dayanışma yolumuza ışık tutacak. Gönüllü yüreklerimize ‘İyi ki varsınız’ diyoruz.”

Editör: Haber Merkezi