3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle Ak Parti Ödemiş’in Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Halil Güler, Kiraz Ak Parti Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Özcan Kaymak’ı engelleri aşarak azimle çalışmasından dolayı teşekkür etti.

Güler açıklamasında, “Benim gibi Belediye Meclis üyesi olan Özcan Kaymak kardeşimiz, Teşkilat Başkanlığı yaptığı dönemden tanıyorum.

Kiraz ilçesinde gitmediği köy, mezra kalmadı ve halkın sorunlarını yerinde çözmek için gece gündüz çalıştı. 30 Mart yerel seçimlerinde de Kiraz ilçesinden Büyükşehir Belediye Meclis üyesi seçildi. Aynı enerjisini Kiraz ilçesine bir şeyler katabilmek için gece gündüz çalışmaya devam ediyor ve ilçenin sorunlarını İzmir’e taşıyor. Demek ki, insan isterse engelleri aşabiliyor, tıpkı Özcan kardeşimiz gibi ve kendisiyle de gurur duyuyoruz” dedi.

Kiraz’ın Ak Parti Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olan Özcan Kaymak’ta şunları söyledi, “Çok uzağa gitmeyelim. Bundan 10-15 yıl önce hangi aile engelli çocuğunu ortaya çıkarabiliyordu. Aman başkaları görmesin diye evlerin odalarında adeta hapis hayatı yaşayan çileli engellilerimiz, Ak Partinin sosyal politikaları ile topluma kazandırıldı.

Engelli bireyler artık, Toplum içinde yaşayan bireyler olarak,  her türlü sosyal imkânların da sunulduğu, bir başka engelli birey olarak Partimin benim gibi engelli insanları da Büyükşehir Belediye Meclis üyesi yapması bunun en güzel ispatı.

Engelllilerle ilgili dağ gibi sorunlar ortadan kaldırıldı

Bu anlamda, engelliler sadece yılda bir gün değil, her gün hatırlamamız gereken insanlar. Sıkıntılarını dertlerini paylaşmamız, hayatımızın her alanındaki problemleri çözüm arayarak engelleri kaldırmamız gerekli.

Engelli kardeşlerimizle ilgili hükümetimiz yıllardır aşılamamış dağ gibi sorunları ortadan kaldırmış engellilere lütufmuş gibi görülen hizmetleri yasalarla hak haline getirmiştir.

Bir kaç örnek vermek gerekirse;

1.) Bakıma muhtaç maaşı ( sosyal )

2.) Rehabilitasyon evinden alıp okula servisle hizmet ( eğitim )

3.) Ulaşımda Devlete Demir Yolları, Tür Hava Yolları ve birçok alanda kolaylıklar ve indirimler getirilmiştir. Bunlardan daha da önemlisi yıllardır engelli kardeşlerimiz çok ağır bir cümle olan özürlü ibaresiyle anılıyor. Bunu çeken bilir hepimiz üzülüyorduk.

Bu kadar ince düşünen Ak Parti özürlü ibaresini kaldırıp engelli olarak tanımlamıştır.  Hiç kimse büyüklenmemeli,  kibirlenmemeli, hepimiz faniyiz.

Toplum olarak sevgimizle, saygımızla, şefkatimizle engelli kardeşlerimize destek olmalı yaşamlarına, Devlet olarak, Millet olarak yerel yönetimler olarak kolaylaştırmak için hizmette sınır tanımamalıyız.

Üstadın güzel bir sözü var  ; “Kendini beğenme kul katında, ne kendini beğenmişler var toprak altında” . Bu temennilerle 3 Aralık dünya engelliler gününde bütün engelli kardeşlerime sağlık esenlik mutluluk engelsiz yarınlar diliyorum” dedi.

 Haber : 
NAZİF HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi