Sosyal güvencelerden biri olan Yeşil Kart’ın iptal edilmesi ile birlikte devreye giren Genel Sağlık Sigortası (GSS), herhangi bir sosyal güvencesi olamayan ve aylık geliri asgari ücretin 1/3’üne eşit veya altında olan vatandaşlar için GSS primleri devlet adına yatırılmaktadır. Ancak aylık geliri asgari ücretin 1/3’ünden fazla olan vatandaşların ise GSS primlerini kendileri ödemeleri gerekmektedir. GSS primleri ödenmediği takdirde faiz ile birlikte çok büyük rakamlara ulaşabilir.

GSS Sorgulama Nasıl Yapılır?

Online GSS sorgulama işlemi için, sitemiz üzerinden sorgulama ekranına giriş yaptıktan sonra sizden istenilen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girdikten sonra sorgula butonuna basarak sorgulama işleminizin sonucunu saniyeler içerisinde monitörünüzde görmeniz mümkündür. Sitemiz üzerinden yapacağınız GSS sorgulama işlemi tamamıyla ücretsizdir. GSS sorgulama yaptıktan sonra var ise mevcut borcunuzu SGK kurumlarından ya da internet üzerinden kredi kartı ile ödemeniz mümkündür.

GSS Sorgulamasını Neden Yapmalıyım?

Üniversiteden yeni mezun olan birçok vatandaşımıza otomatik olarak GSS borcu çıkmaktadır. Bu borca itiraz edilebilmektedir. Ancak itirazın süresi geçirildiği takdirde mevcut olan GSS borcunu ödemek zorunda kalırsınız. Bunun yanı sıra işten yeni çıkmış birisi için de bu durum söz konusu olabilir. GSS geçmiş dönem borç sorgulaması yapmayan vatandaşlarımızın bu borçtan haberi olmamaktadır ve borca sürekli faiz işlenmektedir. Sonucunda ise rakamlar çok yüksek bir hal almaktadır. Bu tür sorunun başınıza gelmemesi için Gelen Sağlık Sigortası sorgulama işlemini gerçekleştirmenizi öneririz.

Editör: Haber Merkezi