HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
 Kocaoğlu ve Yüksel, Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, ile beraber önce Belediye’de daha sonrada bir kahvede bir araya geldiler.

Başkan Aziz Kocaoğlu ; “Biz Demokrasiye inanıyoruz sonuna kadar sahip çıkıyoruz. Darbelere yürekten karşıyız ama bu süreç vatandaşlarımızın sindirilmesi için kullanılmasın. Demokrasi için buradayız. Hep beraber devletin milletin yanındayız.15 Temmuz Akşamı böyle bir şey yaşandı. Altı gün sonra Ben bunu tutuklayayım. Ben bunu içeri alayım. Sabaha kadara bekleteyim sabahta mahkemeye çıkartayım bu bir şovdur. Bir vukuat yok bir olay yok bunlar yanlış olaylardır. İzmir’in en küçük ilçelerinde biridir. Burada herkes birbirini tanıyor. Burada herkes birbirinden kız almıştır vermiştir. Bu tür olaylara gerek yoktur. Bu davranışları kınıyorum ayıplıyorum. Biz ülkemizin bağımsızlığı için ve ülkenin Atatürk ilkelerinden laik cumhuriyetinde ödün verilmemesinden yanayız. Bu yolda dayanışma içerisinde olmamamız gerekmektedir. Bu günler manipülasyonlara dedikodulara kışkırtmalara açık günlerdir. Bugünlerde insanlarımız kışkırtılabilir mutlaka soğukkanlı davranmak gerekir. Bir müddette sosyal medya ortamından uzak durmak gerekir. Siz ne amaçla yazarsanız yazın önemli olan sizin anlatmanız değil. Karşı tarafın bundan ne anlam çıkardığıdır. Ülkemizin birliği beraberliği için çalışmamız ve dik durmamız gerek. Arkadaşlarımıza geçmiş olsun Türkiye Cumhuriyeti laikliğe inanmış bir devlet olarak ilelebet yaşayacaktır. Birlik berberliğimiz ülkemizi aydınlık günlere çıkartacaktır ” dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ; “Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’de demokrasiyi kuran partidir. Çok partili rejimi getiren partidir. O yüzden de her zaman Demokrasiyi sonuna kadar savunmuştur. Demokrasiden ne zaman uzaklaşılsa ne zaman Türkiye’de Özgürlükler demokrasi ’den sorun yaşasa hep Cumhuriyet Halk Partisi mücadele etmiştir. Darbeler öncesi ’de insanları canından bezdiren baskılar olmuştur. Her darbe öncesinde Özellikle Darbeyi vatandaş yurttaş ister hale gelsin diye insanları canından bezdiren baskılar olmuştur. O zamanlar darbe öncesi hep Cumhuriyet Halk Partililer üzerinde baskılar oluşmuştur. Ama darbelerden sonrada acaba asker gelsede kurtulsak dediğimize bin pişman olmuşuzdur. Darbelere çok daha kötü Türkiye’nin gelişmesinin önünde çok büyük bir engel olduğunu ve bunun acılarını çok çekti bedellerini çok ödedi Cumhuriyet Halk Partisi olarakta o yüzden her zaman darbelere karşı yani geçmişte de bunu bile insanlar olarak özellikle 15 Temmuz gecesi çok net ve kesin dille her yerde Cumhuriyet Halk Partisi darbeye karşı çıkmıştır. Hele hele bu darbeciler daha hafızalarımızdan izleri silinmedi Ergenekon davalarında, balyoz davalarında, askeri casusluk davalarında, Türk silahlı kuvvetlerini ne hale getirdiler hepimiz biliyoruz. O günden bugüne darbeci zihniyeti askerin milli eğitimin hukukun içine bütün kurumlarına bu anlayışta kişileri kim çöreklendirdi bu kurumların içine bunun hesabını sormak lazım. Biz bugünlerde bunların konuşulmaması gerektiğini düşündük. Hep beraber dört siyasi parti milletvekilleri olarak toplandık. Bu ülkede hala PKK terör  örgütü faaliyet halindedir. Bugün Diyarbakır’da üç şehir verdik. İŞID belası hala başımızda Kimin nerede bomba patlatacağı belli değil. Bu grup psikolojisi başka yollara yönelebilir. Halkı galeyana getirecek durumlardan kaçınmak gerekir. Gün birlik berberlik günüdür. Bu iş kendi rakiplerinizi darbeden sonra tasfiye etmeye dönerse ellinizdeki gücü muhalefetin tamamını yok etmeye dönerseniz ülkeyi bölersiniz. Özgürlüklerimiz olsun kimse kimsenin hakkına hukukuna inancında ibadetine özgürlüğüne müdahale etmesin insanlarımız özgürce yaşayabilsin. Bugün Türkiye Cumhuriyeti laik devlet kurulmasaydı minarelerimiz de de ezan sesi duyamazdık. Kimse elindeki gücü başkalarına baskı olarak kullanmaya kalkmasın. Şikâyet varsa gel sabah ifadeni ver dersin akşamdan karakola çekerim anlayışlını ret ediyoruz. Kimse böyle bir girişimde bulunmasın. OHAL sıkıyönetim demek değildir. Demokrasiyi güçlendirmek için alınan karardır.

Editör: Haber Merkezi