HABER: NAZİF HARUPÇU


Ödemiş’e bağlı Gölcük Mahallesi Bayır mevkiinde bundan 5 yıl önce Gölcük Bayır mevkiinde bulunan yolun açılarak hem üretim yolu, hem de ulaşımı sağlayacak önemli bir çıkış kapısı olan Boğaz yolu 2010 yılında YSE tarafından Manisa-Salihli il sınırına kadar açılmış ve Manisa bölgesinden de açılması için sürdürülen girişimler gecikmişti.

Ödemiş-Gölcük-Salihli (Sart)’a bağlayan ve Bayır mevkii boğaz çıkışındaki bu sorun yine Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in girişimleri sonucu yeniden hayat buldu.

Gölcük yolunu çıkmaz sokak olmaktan çıkaracak proje ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mahmut Badem açıklamasında, “Gölcük Mahallesi’nden Boğaz’a ve Boğaz’dan Sart-Salihli yoluna bağlanacak yolun çalışmaları ile ilgili Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Orman içindeki alanda kazık çakma çalışmalarını bitirdiler. Yol güzergâhları belirlendi. Yarından itibaren de bu alanda DSİ’ye ait bir dozer çalışmaya başlayacak. Bu artık Boğaz’ın çıkmaz sokak olmaktan kurtulması demek.

Bu artık Gölcüğe çok kısa bir yoldan ulaşılması demek. Bozdağ yoluna alternatif, Ankara asfaltına ulaşacak ikinci bir yolumuz daha olacak.

Çok önemli ve istediğimiz bir projeydi. Uzun yıllar İl Başkan yardımcılığım döneminde, 2010 yılından bahsediyorum. O yıllarda bizim il sınırları arasındaki bölgeyi bitirtebilmiştik. Şimdi Orman Bölge Müdürlüğümüzle, Orman içindeki alanla ilgili, Orman içerisinden geçerek bu yolu bitirteceğiz. Manisa sınırlarında çalışma bugünden itibaren başlıyor.

Editör: Haber Merkezi