15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY Terör Örgütü tarafından yapılan hain saldırı sonrası örgütle bağlantısı bulunanlar gözaltına alınmaya devam ediyor.

Ödemiş Emniyet Müdürlüğü plan ve koordinasyonu ile beraber 5 farklı ilde eş zamanlı yapılan Gölbaşı-8 operasyonu düzenlendi. Düzenlenen operasyonda 37 şahıstan 27 si gözaltına alındı.

Ödemiş’te 46 şahsın yakalanabilmesi için 46 adrese yönelik Gölbaşı-8 planlı operasyonu 26 Aralık 2016 Pazartesi sabah saat 07:00 de eş zamanlı olarak Ankara, Denizli, Manisa, Urfa ve İzmir illerinde gerçekleştirildi.

Ödemiş yapılanması içinde himmet toplamak suretiyle maddi destek sağlamak , silahlı terör örgütünün yöneticisi ve üyesi olmak , terör örgütü adına faaliyetlerde bulunmak , örgüte eleman temin etmek iddiaları ile 37 şahıs 46 adrese yönelik yapılan operasyonda içlerinde okul , ilçe milli eğitim müdürü(kiraz) , halk eğitim müdürü , doktor , öğretmen ve esnaflarında olduğu İ.M / O.Y / A.G / O.P / Y.E / S.Ö / A.S / A.B.T / A.G / E.E / M.T / Y.S / S.K / G.A / S.K / E.A / S.T / S.T / M.K.D / M.S / N.K / F.G / B.A / Y.Ş / A.C / C.A / T.P gözaltına alındı.

Şahısların ev , iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda örgütsel dokümanlara ve dijital delillere el konulmuş şahısların polisteki sorgu ve gözaltı işlemleri başlamıştır, şahısların ifade ve sorgularından sonra adli makamlara sevk edilecekleri öğrenilmiştir. 






Editör: Haber Merkezi