HABER: AYŞE AKYÜZ


Geçtiğimiz günlerde ilk oyununu Ödemiş Kongre ve Düğün Salonunda seyirciyle buluşturan Tiyatro Eğitmeni Gökşin oyunun seyirciden beğeni aldığını belirtti.

Emeklerinin karşılıklarını seyirciden gelen olumlu tepkiyle aldıklarını belirten Murat Gökşin “Oyunumuz “Dilekçem Fıstık”24 Aralıkta ilk kez seyirciyle buluşturduk. Seyirciden çok güzel tepki aldık.25 Aralık günü ise Ödemiş kapalı cezaevinde oyunumuzu erkek mahkûmlarla buluşturduk. Orada ki kader mahkûmu arkadaşlardan, çok olumlu tepkiler aldık. Oyunumuzu önümüzdeki günlerde Ödemiş Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro amirliği aracılığı ve Polis memuru Mehmet Kabakoz tarafından; Kınık, Bayındır, Beydağ, Foça, Torbalı, Aliağa, Kiraz, Seferihisar, Dikili ve İzmir Polis okulunda eğitim gören öğrenci arkadaşlarla buluşacak. Dilekçem Fıstık isimli oyunumuzun yanında hazırlıklarını sürdürdüğümüz uyuşturucu bağımlılığını anlatan “Mustafa” isimli oyunumuzu seyirciyle Şubat sonunda buluşturacağız. Bunun yanı sıra bu yıl yine çalışmalarını tamamlamak üzere olduğumuz, “Yol kaptanı” isimli tiyatro oyunumuz sömestre tarihinden sonra yayınlanacak. Oyunumuzda Nesil Ongun, Semra Vural, Kazım Ulusoy rol alacaklar. İzmir bölgesinde bir ilkin yapılacağı oyun ile dinleyenlere radyo tiyatrosunun nostaljik esintilerini Ödemiş’in gözde radyolarından Radyo Remix ’ten ses bulacak. Bize çalışmalarımız da ve bu konuda destek veren değerli Ödemiş Emniyet Müdürümüz Okan Kestek’e çok teşekkür ediyorum.”

Oyunculuğa bir merakla başladıklarını belirten Ödemiş Emniyet Müdürlüğü Tiyatro grubu oyuncuları Sema Vural, Eda Çakır, Hilal Bera Doğan, Abdullah Arıcı, Erkan Edremit, Ekrem Yapıcı, Murat Kabakoz, İbrahim Gökçen, Ferhat Koç “Öncelikle oyunculuğa olan merakımız bizi tiyatroyla tanıştırdı. Tiyatro oyunu için çalışmalar yapmak bizde sorumluluk duygusunu artırdı. Grup çalışması yapmayı öğrendik. Gelecek için temel attık. Özgüvenimiz gelişti. En önemlisi biz burada paylaşmayı öğrendik. Ben değil biz kavramını öğrendik. Heyecanımızı yendik. Ben değil biz kavramını öğrendik. Daha iyi iletişim kurmayı öğrendik. Empati yapmayı öğrendik. Kendimize olan güvenimiz daha da artı.”

Editör: Haber Merkezi