HABER: DİLEK AYVALI



Tire’deki Giritliler Derneği’nce organize edilen ‘Girit’ten Tire’ye Lezzet ve Kültür Festivali’, Tire ve İzmir’den gelen yüzlerce Girit göçmeninin katılımıyla Tire’nin Turgutlu Mahallesi’nde (köy) gerçekleştirildi. Etkinliğe Tire Belediyesi de katkı sağladı.

Giritliler Derneği Tire Temsilcisi Serhan Aydın yaptığı açılış konuşmasında, festivalin ikinci kez düzenlendiğini ve geçen yıla oranla çok daha büyük katılım olmasından dolayı mutlu ve gururlu olduklarını söyledi. Aydın, İzmir ve çevre ilçelerden gelen Girit göçmeni misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, kendisinin de Girit kökenli olduğunu belirterek annesinin Girit’in Resmo kasabasından Tire’ye geldiğini ve Giritli Yönetmen Çağan Irmak’ın da akrabası olduğunu söyledi.

Öğle saatlerinde Turgutlu mahallesinde başlayan festival gün batımına dek sürerken etkinlikte ot toplama yarışması, gençlerin ot yemekleri yarışması, amatör Girit yemekleri yarışması, oratoryo ve halk oyunları gösterileri ile Türk Sanat Müziği dinletileri gerçekleşti.

Editör: Haber Merkezi