HABER: DİLEK AYVALI
Tire Belediyesi ve Giritliler Kültür Dostluk ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği festivalde düzenlenen yemek yarışmaları ile Girit’in birbirinden lezzetli ot yemekleri hazırlandı.
''Ninemin Tarifi Yemek Yarışması''nda Tire Kız Meslek Lisesi öğrencileri, 'Şevketi Bostan' temalı ''Girit Yemekleri Yarışması'nda” ise amatör aşçılar yarıştı. Açılan stantlarda yerel ürünler sergilendi.

Giritliler Kültür Dostluk ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yunus Çengel, “Yok olmaya yüz tutan Giritlililer kültürünü yaşatmak için bir an önce harekete geçmeliyiz. 20-21 Mayıs’ta, Kuşadası’nda düzenlenecek etkinliklerle Giritliler Federasyonu’nun da duyurusunu yapmış olacağız” dedi.
Giritlilerin mübadele yıllarında çektiği acıları dile getiren Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, “Festivalimizin amacı, Girit'ten Tire'ye gönül köprüsü kurmaktır. Yunanistan ve Türkiye günümüzde dost iki ülkedir. Çocuklarımıza sevgi ve barışı aşılayalım” diye konuştu. 
Festivalin dahne gösterilerinde ise Zafer Suntekin'in hazırlayıp sahnelediği oratoryo ile Tire Belediyesi Müzikli Sanat Topluluğu sahneye çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop-Caz Orkestrası konser verdi. halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından Tire Halk Eğitimi Merkezi Geleneksel kıyafetler defilesi sahnelendi. 



Editör: Haber Merkezi