HABER:ELİF ACUN

S. S Gereli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 4.Satış Şubesini Beydağ’da açtı.

Açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer' in eşi Neptun  Soyer, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa, CHP Beydağ İlçe Başkanı Şakir Başaran, CHP Ödemiş ve Beydağ Kadın Kolları, Kooperatif yönetimi ile vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi konuşma yapan KöyKop Başkanı Neptun Soyer kooperatifçiliğin önemine değindi. Soyer, “Köylünün, üreticinin ürettiği ürünü kimseden talimat almadan,  kendi imkanlarıyla, kamunun desteği ile pazarlama imkanı bulması. Yani ürettiğiniz yerde pazarlama kabiliyetini de bulduğunuz zaman hem tüketici kendi kazanacak, hem de üretici uygun fiyata ürün alacak. Kooperatifleşme bu anlamda çok önemli” açıklamasında bulundu.

Gereli Kooperatifi Başkanı Mustafa Gerçek Kooperatif olarak koymuş oldukları hedefleri yerine  getirmekten büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek daha da büyümek istediklerini söyledi.

Gerçek, “ Üretimin ne kadar önemli olduğunu pandemi döneminde bir kez daha öğrendik. Ürettiklerimizi pazarlamak tüketici ile buluşturmak bu işin kolay gibi görünen ama zor kısmıdır. Ürettiklerimizi tüketici ile buluşturamazsak tüm emeklerimiz boşa gider. Açmış olduğumuz 4. şube ile köylünün, üreticinin tüm emeklerinin boşa gitmediğinin örneklerindendir” dedi.

Konuşma yapan Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar böyle bir satış mağazasının Beydağ da açılmasından memnun olduklarını dile getirerek gereli kooperatifin başarısının Kooperatifleşmeye büyük örneklerden biri olduğunu söyledi.

Daha sonra Gereli Kooperatifi Beydağ şube açılışı yapıldı

Editör: Haber Merkezi