HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Gençlik ve Spor Konfederasyonu, Amerika Birleşik Devlet Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdıklarını belirten açıklamasına Basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Basın açıklamasına Gençlik ve Spor Konfederesyonu Ege Bölge Başkanı Levent Saraçlı ve Osmanlı Ocakları Ege Bölge Başkanı Suat Demir’de katıldı.

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi, “Bütün İnsanlık Bilmelidir ki, Siyonist İsrail yönetimi bütün İslam ülkelerini ve bütün Dünya’ya ateşe vermekten kaçınmayacak kadar sapkın bir inanca sahiptir. İsrail’in kurulduğundan beri izlediği politika asla değişmemiştir. Yıllardır Amerika içinde kurulu olan organizasyonlar ile kendi siyasi hedefleri için, Amerika Başkanlarını kullanarak destek almıştır. Toplumsal algı yönetimi programları ile Filistin halkına vahşice uyguladığı soykırımda da kendisini haklı göstermeye çalışmaktadır.

Dün Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump’ın, kendini bir ilke imza atmış gibi överek gösterdiği karar metni, aslında Filistin halkına yapılan haksızlıkların ve zulmün görmezlikten gelindiğinin yazılı kanıtıdır. Ne yazık ki dün, kendisini insan haklarının koruyucusu gibi gösteren ülke yıllardır vahşice kadın, çocuk, yaşlı demeden silahsız binlerce insanı öldüren, bir katile boyun eğmiş ve onu ödüllendirmiştir.

Birleşmiş Milletlerinin, bölgenin huzur, barış ve güvenliği için Kudüs’te Filistin devletinin varlığının korunması ile ilgili kararları nettir. Başkenti Kudüs olan egemen ve bağımsız Filistin devletinden vazgeçilmesi asla mümkün değildir.  Birleşmiş milletlerin bu utanç metnini yayınlayan Amerika’ya karşı bir yaptırımı olacak mı? Yoksa bu utanca ortak mı olacak, hepimiz göreceğiz.

Lakin biz Türk gençleri olarak bu utanca asla sessiz kalmayacağız. Teröre verdiğin destekler ve Müslümanlara karşı olan kin ve nefretin ile yaktığın bu ateş, elbet bir gün seni de yakacaktır. Kişisel egon için kendi milletinin onurunu bu kadar alçaltman aslında kendi alçaklığının kanıtıdır. Ve bu alçaklık yanına asla kalmayacaktır.”

Editör: Haber Merkezi