14-29 yaş grubundaki tüm herkesin başvurabileceği geziler kapsamında İzmir’ den; Nevşehir, Mardin, Gaziantep, Kayseri, Sivas illerine gidilecek. 5 günlük program dâhilinde söz konusu illerin doğa güzellikleri ve kültürel zenginlikleri tanıtılacak.

Konuyla ilgili İlçe Müdürü Cafer Cebeci “Gençlik ve Spor Bakanlığı’ nın tamamen ücretsiz olarak düzenlediği ‘Şehirler ve Kültürler Projesi’; gençlerin ülkemizin doğal güzelliklerini görmeleri, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, Anadolu'da kök salıp büyümüş derin ve heybetli medeniyetimizi, şehirlerimizi ve kültürümüzü tanımaları için başlatılmış bir hareketlilik projesidir. Tamamen ücretsiz olan bu gezilere katılabilmek için internet üzerinden başvuru yapmalısınız. Başvuru için; http://sehirlervekulturler.gsb.gov.tr/BasvuruFormu.aspx adresi kullanılacaktır.”

İlk gezinin 22 Temmuz 2015 tarihinde Nevşehir gezisi olduğunu belirten Cebeci, “İnternetten başvuru yapma imkânı bulunmayan gençlerimiz Ödemiş Gençlik Merkezine gelmeleri halinde gezilere başvuruları görevlilerce aynı sistem üzerinden yapılacaktır. Atama sonuçları web/sms yoluyla bildirilecektir. 18 yaşın altındaki gençler başvuru sonunda, sistemin oluşturduğu ”Veli İzin Belgesi”ni velisine imzalatarak, en geç etkinlik gününde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü veya Gençlik Merkezleri’ne ulaştırması yeterli olacaktır. Projede son başvuru tarihi yoktur. Proje bitene kadar istenen tarih ve il için başvuru yapılabilir. Ancak bilinmelidir ki; her ilimiz için belirlenmiş bir kontenjan vardır. Bu kontenjanın üzerindeki başvuruların değerlendirilemeyeceği tabiidir.Gençler, 1 (bir) dönem için 1 (bir) il seçebilecek ve projeden bir kez yararlanma hakkına sahip olacaktır. Tercih ettiği dönem ve il başvurusu kabul edilmeyen gençler sonraki dönemler için yeniden başvuru yapabilecektir. Aynı anda birden çok dönem ve il için başvuru alınmayacaktır. Gençlerin seçiminde; şehit veya gazi yakını olanlara, anne ve/veya babası vefat edenlere, dezavantajlı ve kırsal kesimde yaşayan gençlere öncelik verilecektir. Bunun dışında başvuru sırasına göre gençler telefonla aranıp programa katılıp katılmayacakları teyit edilecektir. Telefonu açmayan ya da gelmeyeceğini bildirenlerin yerine bir sonraki sırada bekleyen gençler aranacaktır. Böylece asil ve yedek listeler belirlenecektir. Bu gençlere, otobüslerin kalkış yeri ve saati bildirilecektir. Asil ve yedek listedeki gençler, hareket yeri ve saatinde hazır bulunacak, asil listeden gelmeyen olursa sırayla yedek listedeki gençler programa götürülecektir. Yola çıkmadan önce mutlaka nüfus cüzdanlarınızı yanınıza almayı unutmayınız.”

Editör: Haber Merkezi