İzmir Ülkü Ocakları’nın Üniversite gençliğine hizmeti sürüyor. Kurumsal kimliği ve köklü yapısıyla uzun yıllardır Türk Gençliği’nin fikri olarak yetişmesini sağlamak amacıyla faaliyetler yürüten Ülkü Ocakları, kâr amacı gütmeden yaptığı bu son çalışmalarla yine büyük takdir kazandı.

Ülkü Ocakları Genel Merkezinin başlattığı kampanyaları İzmir’de de sürdürdüklerini vurgulayan İzmir Ülkü Ocakları Başkanı Bilgehan Ağababa, “Varlık sebebimiz olan Türk Milletine hizmet etmek, milletimizin geleceği Türk gençlerine eğitimleri hususunda yardımcı olmak temel vazifemizdir.  Bu şiarla hareket ediyoruz. Genel Merkezimizin Türkiye çapında başlattığı kampanyaları sürdürüyoruz. Hemşerilerimiz tarafından büyük bir destek ve takdirle karşılan bu hizmetlerimiz sürecek” dedi.

Ülkü Yurtları’nın başarısı

Üniversite öğrencileri için verdikleri hizmetlere de değinen İzmir Ülkü Ocakları başkanı Ağababa “Bilhassa açtığım Ülkü Yurtları’nın ve bu yurtlarda kalan arkadaşlarımızın okullarında gösterdiği başarılar bizleri ve destekçilerimizi son derece memnun ediyor. Buca’daki Ülkücü Şehit Saffet Çelik Yurdu 25 Kişilik son derece modern bir yurt. Her yönüyle öğrenci arkadaşlarımıza rahat ve huzurlu bir alan sağlıyor.”

Fırat Çakıroğlu Ülkü Yurdu

Şahadetiyle bütün Türk Milletini derin bir üzüntüye sevk eden Ege Üniversitesi Öğrencisi Ülkücü Şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adını yaşatmak amacıyla açtığımız Bornova Yurdumuz ise bu yıl açtığımız çok donanımlı bir yurt. Bu yurdu kardeşlerimizin hizmetine sunmaktan dolayı gerçekten çok mutluyuz. Bunun dışında yine bayan öğrenci kardeşlerimize hizmet veren Bayan Ülkü Evimiz bir yıldır hizmet veriyor.”

Burslar sürüyor

Geçtiğimiz yıl 100 Öğrenciye burs sağladıklarını da ifade eden Ağababa, “Burslara ek olarak, Bir Öğrenci de Sen Okut Kampanyamızla yine üniversiteli arkadaşlarımıza destek oluyoruz. Bunun dışında ihtiyaç duyulan her konuda arkadaşlarımıza dersleri hususunda kurslar verebiliyor, çalışmalarına katkı sağlayabiliyoruz. Hiçbir kar amacı gütmeden yaptığımız bu çalışmalara verilen destekler bu konularda da azmimizi arttırıyor. Hayırsever İzmirlilerin verileceği desteklerle hizmetlerimiz artacak.”

Editör: Haber Merkezi