Ödemiş Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen GENÇLERLE BAŞBAŞA etkinliğinin konuğu Ödemişli Oyuncu Özgür Yelaldı. 

Oyunculuk nasıl bir meslek, izlenecek yöntemler, role nasıl hazırlanılır, senaryo ezberi gibi soruları cevaplayacak ünlü oyuncu, 29 Ocak Cumartesi günü saat 14.00’te Ödemiş Gençlik Merkezi Has Oda bölümünde olacak.

Peki Özgür Yelaldı kimdir?
Özellikle 2014 yılında Cuma günleri TRT’de yayınlandığı dönemde en yüksek reytingli dizilerin başında gelen ve çekimleri Ödemiş İlçesinin Birgi Mahallesinde gerçekleştirilen 1990’lı yıllarda Yeşil Ova isimli bir Ege kasabasında yaşayan, sıcak ve samimi insanların öyküsünün anlatıldığı Yeşil Deniz dizisinde rol aldığı karakter ile tanınan Özgür Yelaldı, 1971 yılında İzmir-Ödemiş’te dünyaya gelmiştir. Ödemiş Lisesi’nden mezun olduktan sonra, 1994 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun olmuştur. Üniversite eğitiminden sonra bir süre özel sektörde çalışıp sonrasında ise oyunculuğa yönelen Yelaldı, kamera önü oyunculuk ve drama eğitmenliği yapıyor.
Balparmak ve Turkcell reklamlarında da oynayan Yelaldı, aranan reklam yüzlerinden. 2014 yılında Çağan Irmak’ın çok ses getiren ve çekimlerinin Ödemiş’e bağlı Birgi Mahallesinde gerçekleştirilen Unutursam Fısılda, yine aynı yıl vizyona giren başrollerinde Murat Boz ve Büşra Pekin’ in olduğu Hadi İnşallah, 2017 yılında baş rollerinde Burak Özçivit ve Murat Boz’un oynadığı Kardeşim Benim 2, 2018 yılında Çağan Irmak’ın filmi olan Bizi Hatırla, yine aynı yıl TRT 1’de yayınlanan Kalk Gidelim dizisinin de ve bir çok kısa festival filmlerinde oynadı. 2018 yılında Gülizar adlı dizide Gülbin Abla karakterine hayat veren Yelaldı sergilediği oyunculukla da göz doldurmuştu. Özgür Yelaldı Hükümsüz dizisinin 8. bölümünde oynadığı Kiraz Altun karakteri ile adından söz ettirdi. 2021 yılında ise Azamet isimli bir korku filmi ve Fox Tv’de yayınlanan 6 filmden oluşan film serisi Oluversingari sinema filminde rol aldı.  İzmir'in çeşitli mekânlarında çekilen 2022 Şubat’ta vizyona girmeye hazırlanan ''Giderayak'' sinema filmi, 2022 Mart ayında vizyona girecek Vazgeçme filmi, 2022 Nisan ayında vizyona girecek El Zebir filmi ile Ödemiş’i gururlandırmaya devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi