Yarışmayı Buca ilçesi yarışmacıları kazanırken; ikinci Aliağa ilçesi, üçüncü ise Selçuk ilçesi olurken Küçük Menderes Havzası ilçeleri arasında yer alan Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Tire Bayındırlı genç çiftçilerde bilgi yarışmasında kıyasıya yarıştılar.
Gıda Tarım Ve Hayvancılık İzmir İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Genç Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışması'nda İzmir'in 22 ilçesinden 44 yarışmacı katıldı. İlçelerin ikişerli gruplar halinde katıldığı yarışmada yarışmacılara; bitkisel üretim, hayvansal üretim, gıda güvenliği, tarımsal örgütler, tarım sigortaları, tarımsal danışmanlık gibi başlıklar altında 20 soru soruldu.
Son ana kadar ilgiyle takip edilen yarışmada heyecanlı ve çekişmeli anlar yaşandı. 


 Yarışmada Ödemiş’ten Bilal Güngör, Ünal Kırıcı, Bayındır’dan Halil Yakın, Ebru Karamuca, Beydağ’dan Nimet Kınık, Nurcan Kılçık, Tire’den Ceylan Karaoğlan, Sibel Taşkan, Kiraz’dan Semra Gezgin, Ayşe Akçam ter döktüler.
Yarışmada 20 sorunun 17'sine doğru cevap veren Buca’lı genç çiftçiler Tuğba İdem ve Yaprak Ömeroğlu birinci, Aliağa’dan Yeşim Çam ve Esra Mandal ikinci olurken, Selçuk ilçesinden Fatma Akın ve Abdullah Akın üçüncülüğe hak kazandılar.

İl Müdürü Ahmet Güldal birincilere ödüllerini takdim ederek fuara "Bakanlığımız, İl Müdürlüğümüz ve tüm tarım sektörü, genç çiftçilere ayrı bir değer veriyor. Sizin, doğduğunuz yerde doymanız, üretim yapmanız, gelir elde etmeniz, faaliyet göstermeniz Türkiye'nin kalkınması için çok önemli. Bunun için hiçbir fedakârlıktan kaçınılmayacak. Tarım artık genç işi, sabır işi, emek işi ve de bir hedef işidir. Bunun için sizleri kutluyorum. Bu yarışma vesilesiyle buraya geldiniz, bilginizi, birikiminizi ortaya koydunuz. Puanlar birbirine çok yakın ilerledi. Bu demek oluyor ki hepiniz çok bilgili, eğitimli çiftçilersiniz" dedi. Güldal organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Yarışmada birinci olanlara tam altın, ikincilerin yarım altın ve üçüncülerin de çeyrek altın hediye edildi. Genç Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışması'na katılan tüm yarışmacılara hediye paketleri takdim edildi.
Yarışma katılımcılarla toplu fotoğraf çektirilmesiyle son buldu.

Editör: Haber Merkezi