HABER: DİLEK AYVALI
Hayvancılık ve tarımsal ürünler alanlarındaki kurslarda başarı gösteren kursiyerlere törenle sertifikaları verildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan sertifika töreninde Kaymakam Tanrıseven, vatandaşların bu kurslarla istihdam imkânı elde ettiğini belirtti.

GENÇ ÇİFTÇİLERE 870 BİN TL DESTEK

 Genç çiftçilerin desteklenmesi amacıyla gerçekleşen eğitim seferberliğinde Arı Yetiştiriciliği, Meyve Bahçesi Tesisi, Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği, Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği, Süs bitkisi Yetiştiriciliği ve Mantar Yetiştiriciliği alanlarında tamamladıkları programların ardından başarılı olan toplam 29 kursiyer sertifika almaya hak kazandı.

Törende konuyla ilgili açıklama yapan Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, “Bilindiği gibi 2016 yılında 13 Genç Çiftçi Projesi ve 2017 yılında da 16 Genç Çiftçi Projesi onaylanarak uygulama ve üretim safhalarına geçmişti. İlçemize kazandırılan toplam 29 proje ile toplamda 870.000 TL girdi sağlandı. İlçemizde gerçekleştirilen projeler ve çalışmalar ile istihdamın her zaman önünü açma gayreti içinde olduk. Halk Eğitimi Merkezi bu doğrultuda yürüttüğü çalışmalarla önemli bir misyonu üstleniyor. Tarım ve Hayvancılık alanında, özellikle büyük süt üretimi yapan şirketlerin ilçemize ilgisi devam ediyor. İlçemiz bugün bir cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Bu noktada yetişmiş iş gücüne büyük iş düşüyor. Bölgenin ve istihdamın ihtiyaç duyacağı her alanda uzmanlaşalım ve gençlerimizi yetiştirelim. Büyük hedeflere ancak büyük düşünerek yürüyebiliriz” dedi.

 Törende Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven tarafından tarımda başarılı çalışmalara imza atan Tarım ve Ormancılık İlçe Müdürlüğü personeline başarı belgesi verildi.

Sertifika törenine Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mutlu Tıraş, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turhan Eke ile kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.



Editör: Haber Merkezi