ANA-KIZ GELİN KAYNANA NAKIŞ ÖĞRENİYORLAR

Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Ödemiş’e uzak mesafede bulunan mahallelerde açılan Nakış kurslarında Ana-Kız, Gelin –Kaynana nakış öğreniyor.

Ödemişe bağlı Bıçakçı Mahallesi kütüphanesinde Ödemiş Halk Eğitim Merkezi tarafından 24 Kasım 2014 tarihinde açılan Dikiş –Nakış kursunda öğretmen Dilek Kocakabak’tan eğitim gören bıçakçılı kadınlar düzenlenen kurslara Ana-Kız, Gelin –Kaynana olarak katılıyorlar. Bıçakçı’da düzenlenen Dikiş Nakış kursuna devam eden ana kız Seren-Nilüfer Tuncel ve Gelin kaynana Damla-Dilek Olgun kurslarda hem dikiş nakış öğreniyor hem de arkadaşlarıyla bir araya geliyorlar.

Düzenlenen kurslarda çeşitli ev eşyaları üreten kursiyerler kurslarla ilgili olarak şunları söylediler ; “Halk eğitim merkezi müdürlüğümüzün açmış olduğu kurslarda el becerilerimizi geliştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Mahallemizde 1 yıldan beri açık olan dikiş nakış kurslarına katılıyoruz. Ödemiş Halk Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Ödemiş Halk Eğitim Müdürü Serdar Ergin ; “Halk eğitim müdürlüğü olarak ilçemize uzak mahallelerde yaşamlarını sürdüren kadınlarımızın el becerilerini geliştirmeleri için başlattığımız kurslarımıza yenilerini ekleyerek devam edeceğiz”dedi.

Editör: Haber Merkezi