HABER: GAMZE ONAN


Geleneksel hale gelen Ovakent Kitap Şenliği 31 Mayıs 2015 Perşembe günü saat 10.00’da Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki büyük salonda yapılacak.

Bu yıl Ödemiş merkez ve çevresindeki okullar dâhil olmak üzere 5, 6, 7 ve 8. Sınıflar düzeyinde on altı okul katılacağı şenlikte okul öğrencileri yaklaşık dört aydır kendi sınıfları için belirlenmiş sekizer adet kitabı okudular ve şenlikte bu kitaplardan bilgi yarışması formatında sorular sorulacak.

Daha önceki yıllarda şenliğe Bestami Yazgan, Ferda İzbudak Akıncı, Sevim Ak ve son olarak da okulun genç yazarları konuk olarak katılmıştı. Bu yıl ise konuk yazar olarak Sayın Yusuf Asal katılacak. Yarışmaların ve ödül töreninin ardından konuk yazar Yusuf Asal, imza standında şenliğe katılan herkese kitaplarını ücretsiz olarak imzalayacak ve öğrencilerle fotoğraf çektirecek.

Ovakent Ortaokulu Müdürü Ahmet Ürkmez, “Şenlikle ilgili tüm hazırlıklarımız tamam. Öğrencilerimiz ve biz büyük bir heyecanla yarışma gününü bekliyoruz. Şenliğimizin düzenlenmesinde maddi ve manevi büyük desteği olan İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Murat İçel’e çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca konuk yazarımızın imzalayıp ücretsiz olarak dağıtılacağı kitapların maliyetini karşılayan Ödemiş Ticaret Borsasına ve Efem Bulgu Süte; afişlerin basımı ve salon tahsisini sağlayan, konuk yazarın yol ücretini karşılayan Ödemiş Belediyesine de teşekkürlerimizi bir borç biliriz.”

Kitap şenliği koordinatör öğretmeni Ferdi Bağçivan, “Tek amacımız öğrencilerimize kitap sevgisi ve alışkanlığını kazandırmak. Kitap şenliğine katılacak olan tüm öğrencilerimize başarılar.”

Yarışma sonunda tüm öğrencilere birer kitap ve katılım belgesi, kazanan öğrencilere madalya, başarı belgesi hediye edilecek. 

Editör: Haber Merkezi