Gaziler Haftası nedeniyle Ödemiş belediyesi Hükümet Konağı önünde bir tören düzenlendi. Törene Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Ödemiş Garnizon Komutanı Askerlik Şube Başkanı Personel Yüzbaşı Hasan Yüzüak, Cumhuriyet Baş savıcısı Celal Tekin, Ödemiş Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selahattin Aktaşoğlu, Gaziler, siyasi parti temsilcileri, daire Müdürleri, Ödemiş Belediyesi Meclis Üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Tören Şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal marşının okunmasıyla devam etti. Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Ödemiş Garnizon Komutanı Askerlik Şube Başkanı Personel Yüzbaşı Hasan Yüzüak, Ödemiş Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selahattin Aktaşoğlu’nun Atatürk anıtı önüne çelenk konulmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ödemiş Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selahattin Aktaşoğlu yaptı. Aktaşoğlu “Türkiye Cumhuriyeti’nin var oluşu, bağımsızlığı, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğurunda hayatlarını feda olmayı göze alarak, gazilik onuruna erişen kahramanların Gaziler Günü’nü kutlamanın bir kez daha derin heyecanı içindeyiz. Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimiz saygıyla anıyoruz.”        

Günün anlam ve önemini belirten şiir bir öğrencinin okunmasının ardından; Ödemiş protokolü gazilerin hep birlikte gazilerin günlerini kutlayarak ellerini sıkmasıyla tören son buldu. Ödemiş Belediye Bandosuda günün anlam ve önemini belirten marşlarla gazilerin gününe renk kattı.

 HABER: AYŞE AKYÜZ

Editör: Haber Merkezi