HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Sabah saat 10.00’da başlayana törenlere 
Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Garnizon Komutanı Bnb. Hasan Yüzüak,  Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin,Ödemiş Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selahattin Aktaşoğlu, daire amirleri gaziler ve vatandaşlar katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Atatürk anıtı önüne çelenk bırakıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ödemiş Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selahattin Aktaşoğlu yaptı. Aktaşoğlu yaptığı konuşmada ; “Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin her an yanında olmuşlardır. Ödemiş Muharip Gaziler Derneği olarak 384 üyemize daha iyi hizmet edebilmek için dernek binamızın yeterli gelmediğini birçok kez dile getirmiştik. Ödemiş Belediye Başkanımızda Gazi Mustafa Kemal adına yakışı bir dernek binasının tahsisini istiyoruz. Gazilerimizin anılarından oluşan Ödemiş Kaymakamlığının katkılarıyla hazırlanan Ödemişli Gaziler kitabının hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Aktaşoğlu’nun konuşmasının ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Hükümet Konağı önünde yapılan tören sonrasında Ödemiş Yıldız Kent ve Arşiv Müzesinde Gaziler günü nedeniyle fotoğraf sergisi açıldı.

Sergide Ödemiş Kaymakamlığı tarafından hazırlanan “Ödemişli Gaziler” kitabı davetlilere dağıtıldı. Sergide küçük bir kokteyl düzenlendi.

Editör: Haber Merkezi