Törende, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, şehit dayısı Nihat Sarıkayalı adına Muharip Gaziler Derneği’nden madalya aldı.
Ödemiş Belediyesi ilçede aktif olarak çalışmalarını sürdüren sivil toplum örgütlerine destek vermektedir. Bu çalışmalar kapsamında, Muharip Gaziler Derneği Ödemiş Şubesinin daha geniş ve ulaşılabilir bir mekanda hizmet vermesi için eski otogarda bulunan belediye ait bir alanı yeniden düzenleyerek derneğe tahsis etti.Törene, ilçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Garnizon Komutanı Hasan Yüzüak, Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, Güney Kore Hava Ateşesi Yongşik Park, Muharip Gaziler Derneği Başkanı emekli Albay Şükrü Tandoğan,  protokol üyeleri, meclis üyeleri ve gazi yakınları katıldı. Muharip Gaziler Derneği Ödemiş Şubesi Başkanı Selahattin Aktaşoğlu konuşmasında Ödemiş Belediyesi’ne teşekkür etti.

Gazi ve şehit yakınlarına madalya
Tören kapsamında dernek tarafından ilçe sınırları içinde bulunan 41 gazi ve şehit yakınlarına madalya ve şilt verildi.  Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut  Badem, şehit dayısı Nihat Sarıkayalı’nın eşi hayatta olmadığı için dernek tarafından verilen madalya ve şilti aile adına aldı. Duygulu anlar yaşayan Başkan Mahmut Badem,  onur duyduğunu ifade etti.

Başkan “Yılmayacağız, bölünmeyeceğiz”

Başkan Mahmut Badem; “41 vatan evladını hain terör saldırında kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Terör devam edecek gibi görünüyor. Gazilerimiz, gazilerimizin aileleri, vatanının bölünmez bütünlüğü koruyacak vatandaşlarımız, bu ülkenin sahipleri olduğu sürece teröre mutlak cevabı verilecektir. Bu ülke; Çanakkale Savaşı’nda, Kurtuluş Savaşı’nda ve son olarak 15 Temmuz’da yaşananları gördü. 15 Temmuz’da yapamadıklarını, başarmadıklarını yapmaya çalışıyorlar. İnsanımızı ekonomik kıskaca almaya, yormaya, bıktırmaya, saldırılarla bölmeye çalışıyorlar. Türk milleti olarak asla yılmayacağız, bölünmeyeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi