Fotoğrafhane 5.yılında 35 öğrenciye fotoğraf kursu verecek

Fotoğrafhane Ödemiş’te fotoğraf çekmek isteyen amatör fotografçılara eğitim veriyor. Makine mühendisi Ruhi Ödev ’in önderliğinde yapılan kurslarda fotoğrafa gönül vermiş amatör fotoğrafçılar eğitim alıyorlar. Kursu bitiren kursiyerler, doğa fotoğrafçılığı ve sokak fotoğrafçılığı yapıyorlar.
Fotoğraf çekmeye meraklı olanlar tarafından yoğun ilgi gören kurs, 5 yıl boyunca birçok amatör fotografçıyı profesyonel olarak gelişmesine katkı sağladı. Açılan kurslarda temel fotoğraf eğitimin yanı sıra fotoğraf makinasının kullanımıyla da ilgili olarak kursiyerler bilgilendiriliyor. Fotoğraf eğitmenleri Ruhi Ödev, Fadıl Olcay ve Cenap Mat tarafından kursiyerlere fotoğrafçılığın incelikleri öğretiliyor.
Bu sene kursun 5.yılı olduğunu belirten Ruhi Ödev “Bu sene her kesimden ve her yaştan toplam 35 kursiyerimiz var. Fotoğraf kursumuzda profesyonellere değil, amatörlere eğitim veriyoruz. Biz fotoğrafhane grubu olarak doğa ve sokak fotoğrafçılığı yapıyoruz. Toplumun her kesiminden kursiyerimiz bulunuyor. Kursumuza Cenap Mat, Fadıl Olcay ile beraber fotoğraf kursu vermekteyiz. Kursiyerlerimizin kurallarına uygun fotoğraf çekmeyi öğretiyoruz. Kursumuz 2 ay boyunca devam edecek.2 ay sonra temel fotoğrafçılık kursunu bitirdikten sonra eski kursiyerlerimize yönelik ileri fotoğrafçılık kursu açacağız. Fotoğraf çekmek isteyen ve fotoğrafa gönül vermiş herkesi bekliyoruz. Kursumuza katılan kursiyerlerimiz için gezi düzenleyerek onları pratik yapmaları ve makinalarına alışmaları için gezilere götürüyoruz. Kursiyerlerimiz fotoğraf çekmeyi öğrendikten sonra, çektikleri fotoğraflarla bir sergi açmayı düşünüyoruz.” dedi.

Haber:Ayşe AKYÜZ
Editör: Haber Merkezi