TOLGA KIZGIN/YERELGÜÇ

FISILTI EL-RUH FİLMİNİN ÇEKİMLERİ ÖDEMİŞ VE KİRAZ’DA BAŞLIYOR

Ebru Tobal, Yeşim Uludağ ve Enver Kurucan’ın başrollerinde oynadığı Fısıltı El-Ruh korku gerilim türü uzun metrajlı sinema filminin çekimleri, yarın başlıyor.

Gerçek yaşanmış olaydan esinlenildi

Yapımcılığını iş adamı Murat Barutçu’nun üstlendiği, yönetmenliğini “Türkiye Bağımsız Film Festivalinde En İyi Genç Yönetmen Ödülü” alan Tayfun Demirtaş’ın yapacağı, 'Fısıltı El-Ruh' filminin çekimleri Ödemiş, Kiraz’ın Karamanlar köyü ve İzmir’in Güzelyalı semtinde yapılacak. Gerçek hayatta yaşanmış dokuz hikâyeden derlenerek hazırlanan bir senaryo ile iki dinin lanetini beyaz perdeye taşıyacak filmin çekimlerini, Carat Production yapacak. 

İki dinin laneti

Firevun ve Hazreti Musa döneminden günümüze uzanan bir batıl inancı konu alan korku-gerilim filminde iki ayrı dinden olan kadın ve erkeğin doğan çocuklarının lanetlenmesi, filmin ana teması olacak.

İzleyiciler, beyaz perdede korkuyu tadacaklar

Film, 1993 ve 2011 yılında yaşanan birden fazla gerçek olaydan esinlenerek hikayeye yansıtıldı. İplik gömü köyünde bir annenin doğumundan dünyaya gelen iki çocuğun lanetli olduğuna inanılır. İlk doğan çocuk, gizemli bir şekilde ölür. İkinci doğan çocuk olan Yeşim Uludağ(Melis) dünyaya tutunmaya çalışır. 20 yaşını dolduran Melis, hiç iyi şeyler yaşamaz, gördükleri her saniye canını yakmaya başlar ve ölmek ister. Yeni tanıştığı insanlar ise, onu sürekli şaşırtıp tehlikeye atar. Melis’in annesi ve filmde Enver Kurucan’ın canlandırdığı “Metin hoca” karakterinin yaptığı yanlışlar yüzünden, birden fazla insanın acı çekerek ölmesi sonucu, olaylar iyice karışır. Büyük bir lanet doğar. Fısıltı El-Ruh izleyicilerini beyaz perdede heyecan dolu ve beklenmedik olaylara tanık edecek.

Eylül ayında vizyonda

Filmin çekimleri, Ödemiş, Kiraz’ın Karaman köyü ve İzmir’in Güzelyalı semtinde yapılacak. Filmin uygulayıcı yapımcısı Mesut Baydur, ormanlık alan, korku hissi yaratan bir köy ve mezarlık sahnelerinin de bulunduğu filmde, ambiyans ve kültür bakımından Ödemiş ve Kiraz ilçelerinin mekan olarak seçildiğini belirtti. 100-110 dakikalık uzun metrajlı sinema filminin Eylül ayının sonunda vizyona girecek.

120 salonda izleyici ile buluşacak

Yaklaşık 120 salonda vizyona girmesi planlanan filmin gala gösteriminin İzmir’de yapılacağı belirtildi. Filmin senaryosunu, yönetmen koltuğunda oturan 21 yaşındaki genç Tayfun Demirtaş yazdı.

Filmin cast kadrosunda, Yeşim Uludağ (Melis), Selen Tuğçe(Aysun), Esra Kapıcı(Sultan) Ebru Tobal(Tuğçe), Burcu Kutlutan(Figen), Suat İnal(Berk), Emrah Türkmen(Olgun), Enver Kurucan(Hoca) Sezer Soykök(Akir) Baran Akkuş(Ahmet) rolleriyle yer alacaklar. Filmin koordinatör görevinde Ödemişli Sinem Korkmaz bulunuyor.

Ödemiş, sinema ve televizyon sektöründe öne çıkıyor

Geçmişi yüzlerce yıl öncesine dayanan Ödemiş ve Kiraz, bozulmamış doğası, taş evleri ile son yıllarda Türkiye’de sinema, dizi, reklam ve belgesel çekimleri için doğal plato haline geldi. 2012 yılında çekilen sinema filmi “Pazarları Hiç Sevmem” ,  yine 2012 yılında yayınlanan televizyon dizisi “Tatar Ramazan” , Çağan Irmak’ın 2014 yılında yönetmenliğini üstlendiği “Unutursam Fısılda”, TRT 1 ekranlarında her hafta izleyici ile buluşan “Yeşil Deniz” dizisi ile Ödemiş, sektörün öne çıkan mekânlarından biri oldu.  Sinema, dizi sektöründe, İstanbul ve Muğla’yı “Hapishane” olarak değerlendiren bazı yönetmen ve yapımcılar, farklı mekanların tanıtılmasının ülkeye bir kazanç olduğunu belirtirlerken, son yıllarda Ödemiş’in izleyici tarafından beğenildiğini ifade ettiler.

İkinci filmin senaryosu da hazır

Fısıltı El-Ruh filminin ikinci serisinin senaryosunun hazır olduğu açıklandı. Ayrıca İzmir’de çekilmesi planlanan ‘Artiz Okulu’ adlı filmin iki yapımcısından biri olan Murat Barutçu’nun Şubat ayında aynı anda çekilmesi planlanan ikinci filmi oldu.



 

 

 

Editör: Haber Merkezi