Tarlada çalışarak geçimini sağlayan baba Erdoğan ve ev hanımı Emine Uçar'ın ikinci bebekleri 7 ay önce dünyaya geldi. Akciğer lerinin gelişmediği tespit edilen Firdevs Bebek, doğduktan 10 gün sonra ameliyata alındı. Akciğerine şant takılan bebek,  hastanenin yoğun bakım servisinde 6.5 ay hayat mücadelesi verdi.

Baba Erdoğan Uçar, bebeklerinin 12 gün önce servise çıktığını belirterek, "Bebeğimizin taburcu olması için solunum, oksijen ve aspratör cihazlarına ihtiyaç var. Devlet bu cihazların ücretinin bir kısmını karşılıyor. Bizim aradaki farkı kapatmamız için 7 bin TL bulmamız gerekiyor. Önümüzdeki cuma günü bebeğimiz taburcu edilecek. O güne kadar bu parayı bulmalıyız" demişti.  

Baba: "Yardım eden, dua eden herkese minnettarız"  

Babanın bu çağrısının ardından Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu'nun talimatıyla toplanan kurul, aileye Firdevs Bebek'in hastaneden çıktıktan sonra hayatını sürdürebilmesi için gereken cihazların tutarı kadar paranın aileye ödenmesini kararlaştırdı. Kaymakamlığın kararının mutluluk verici olduğunu anlatan baba Erdoğan Uçar, "Yardımda bulunan, bebeğimiz için dua eden herkese minnettarız. Yarın kaymakamlığın yatırdığı parayı cihazları veren firmaya vereceğim. Yavrumuz şu an Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde yatıyor. Bazı ilaçlara bağımlılığı gelişmiş. İlaç bağımlılığı bitene kadar yatması gerekiyor" diye konuştu. 

Türkiye onun için seferber oldu  

Firdevs Bebek için tüm Türkiye'den destek geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü yönetimi ve çalışanları, Ödemiş Kaymakamlığı, Ödemiş Belediyesi, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü, Ödemiş esnafı ve işadamları, Ankara, İstanbul ve diğer illerden çok sayıda vatandaş destek için Firdevs Bebek'in ailesini aradı, yardımda bulundu.  

"Ev hijyen değil iyileştirilmesi gerekiyor" 

Anne Emine Uçar aileyi ziyaret eden Gazeteci Dilek Acar Özdemir'e sorunlarını anlattı. Babanın bebeğe hastanede baktığı için ailenin mevcut bir gelirinin olmadığını bildiren Özdemir, "Yaptığımız incelemede evde hijyen olmadığını gördük. Evin Firdevs Bebek taburcu olmadan önce mutlaka iyileştirilmesi gerekiyor. Bu haldeki bir eve gelen bebeğin sağlıklı bir şekilde tedavisinin  sürmesi neredeyse imkansız" diye konuştu. Sosyal medyada haberi paylaştıktan sonra bana özel mesajla ulaşan duyarlı vatandaşlarımız oldu. İçlerinde evlere temizliğe giden bir abla, 'Ben bir günlük kazancımı Firdevs Bebek'in ailesine vermek istiyorum' dedi. Ayrıca bir çiçekçi, '14 Şubat Sevgililer Günü hasılatımı Firdevs Bebek'e vermek istiyorum' dedi. Haberi yayınladığımızdan beri sayısız kişiler bana ulaştı. Hem bir haberci hem de bir anne olarak vicdan sahibi insanların varlığı beni duygulandırdı.Tüm duyarlı vatandaşlarımıza aile adına teşekkür ediyorum. Babanın ismini verip para toplamak isteyen kişiler çıkabilir. Bu konuda vatandaşlarımızın dikkatli olmaları gerekiyor" diye konuştu.  

(Bilim ve Sağlık Haber Ajansı / Erkan DOĞAN)

Editör: Haber Merkezi