Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve Eşi Ayşen Bakıcı’nın da izleyiciler arasında bulunduğu oyun Selçuklu tiyatro severler tarafından beğeniyle izlendi.
Çağlar İşgören’in kurucusu olduğu, Haldun Dormen’in süpervizörlüğünü üstlendiği Sahne Tozu Tiyatrosu bünyesinde kurulan ekip tarafından sahneye konulan oyun, efsanevi bir aşk hikayesi olan Ferhat ile Şirin’i Nazım Hikmet’in yorumuyla seyirciye aktardı. Duygulu sahneleri ve müzikleri ile dikkat çeken oyun Selçuklular’dan büyük alkış aldı
Sanata daha fazla ihtiyacımız var
“Ferhad ile Şirin” oyununun yönetmenliğini yapan aynı zamanda Şirin karakterine de hayat veren Nazlı Kayı oyun sonrasında yaptığı açıklamada; “ Sayın Başkan her zaman sanatın ve sanatçının yanında yer alıyor. Biz bunu en az Selçuklular kadar iyi biliyoruz. Kendisine bize Selçuk’ta sahne alma olanağı vermesinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sahneye koyduğumuz oyunda, efsanevi bir aşk hikayesi olan Ferhat ile Şirin’in Nazım Hikmet’in yorumuyla insana duyulan aşkın toplumsal aşka dönüşmesinin şiirsel bir dille anlatımına şahitlik ettik. Kültüre ve sanata bugünlerde daha fazla ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Burada sizlerle buluşmak bizim için büyük keyifti. Bir kez daha Selçuk Belediye Başkanı Sayın Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya ve Selçuk Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.
“Sanat özveri ister”
Sahne Tozu Tiyatrosu bünyesinde yer alan oyuncularına Selçuk’ta bir kez daha sahne almalarından dolayı teşekkür eden Başkan Bakıcı: “ Her oyunları birbirinden güzel. Kendileri tiyatroyu bizlere sevdirdi. Bu arkadaşlarımıza sahip çıkma ve destekleme görevimiz vardır.  Onların yanlarında olmalıyız. Onlar sanat icra ediyor. Sanat icra etmek büyük bir meşakkat, büyük bir özveri istiyor. Bizim Selçuklu gençlerimiz de tiyatro oyunlarımız da aynı yoldan gidiyorlar. Güzel olan da bu, doğru olan da bu. Bu muazzam oyundan dolayı tüm ekibi tekrar tekrar tebrik ediyorum. Yaptıkları işin çok büyük bir değeri var.  Bu toplumun sanata ve sanatçıya bugün dünden daha fazla ihtiyacı olduğunu düşünüyorum” dedi.  
Oyun sonrası Başkan Bakıcı oyuncuları tek tek tebrik ederek; Selçuklu yerel oyuncuları da yanına alarak birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Editör: Haber Merkezi