Jandarma Durağından başlayan fener alayı Şehit Hasan Uyar Cumhuriyet Meydanında sona erdi.

Kaymakçı’da düzenlenen Fener alayına Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş eşi Selma Eriş, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, CHP Gençlik Kolları Başkanı Özgür Günlü, İYİ Parti Ödemiş İlçe Başkanı Güven Kılıç, Belediye Sendika Başkanı, Muhtarlar Belediye meclis üyeleri ve Kaymakçılı gençler ile kaymakçılılar katıldı.

Türk eğitim Sen izmir 1 nolu şube başkan yardımcısı Tuncay Ünsal, “Kaymakçının güzel insanları sizler ne kadar güzel inşalarsınız ki her sene bu insanları ağzı açık, hayretler içinde Cumhuriyet coşkusunu yaşatmak için buradasınız. Bu kalabalığa baktığımız da her sene gençlerimizle bu yapıyoruz. Biliyorsunuz. Biz buraya he çıktığımız da kalabalığı her gördüğümüz de Atatürk’ün bir sözü aklıma gelir. İki Mustafa Kemal vardır, Biri ben et ve kemik geçici Mustafa Kemal. Diğeri benim bıraktığım ilkeler doğrusunda bu ülkeyi yüceltme doğrultusunda medeniyetin beşiği haline gelmiş ülkemizin uygar seviyelere taşıma doğrultusunda benim izimden koşan bu ülkede iyi şeyler yapmak için benim ülkümün peşinden koşan, Özgürlükler peşinden koşan bu Cumhuriyeti savunan sizlersiniz onu ben diye tarif edemem Atatürk sizsiniz. Ben buraya her çıktığım da bir tane değil bir sürü Atatürk görüyorum. Ve bunları yaparken de emin olun içinizden birileri çıkacak buradan sadece bir tane değil bir sürü Atatürk çıkacak sadece Kaymakçı ve Ödemiş,  İzmir değil Türkiye’yi oraya getirmek için bir Lider olacak ben buna eminim bunu o yüzden bunu yapıyoruz. Ve o yüzden toplanıyoruz. Emeği ve katkı olan herkese teşekkür ediyorum”

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş,“ Burada muazzam bir tablo var. Yarın bu tablonun da aynısını akşam saat 20.00 de park kafenin önünden başlayacak olan ve Hastane Caddesi Salı Pazarından Sağlık Caddesinden Ulusa Kadar yürüyerek bu Fener alayını gerçekleştireceğiz. Ve aynı zamanda da Stadyumun önünde Kolpa Konserini birlikte izleyeceğiz.  Bu güzel gece de ben bayrağı taşırken genç kızlarımızla beraberdim. Bence en çok alkışı onlar hakketti. Yarın saat 09.30 da Hastane Caddemiz de özellikle çocuklarımızı anneleri babaları birlikte binlerce Balon uçurarak Türkiye’yi selamlamak istiyoruz. Beraber olmak istiyoruz. Sizi bu meydan da olmanızı sağlayan yüreğimizde taşıdığımız Mustafa Kemal’in ta kendisi sizlerde ona laik kadınlarımız olduğunuz için hepinizi sevgiyle selamlıyorum. İyi ki sizlerde varsınız. Mustafa Kemal Atatürk'te bu tabloyu mutlaka görüyordur. Çünkü onun gerçekten istediği kadını nüfustan bile sayılmadığı o dönemleri yok eden kişidir Mustafa Kemal Atatürk.  Kadın o günden beri sayılmaya başladı. Mustafa Kemal Atatürk  sadece seçme ve seçilme hakkını veren bir yönetim değil aynı zamanda bir önceki yönetimde herkes padişahın kuluydu. Mustafa Kemal işte o yönetimi değiştirdi. Yarın yani bu akşam söylediği arkadaşlar yarın Cumhuriyeti İlan edeceğiz. Dedi bu geceden ve o gecenin 98. Yılı hep beraber yaşıyoruz. Bu zenginliği inşallah bu meydan da bulunan bütün annelerimizle, abilerimizle, gençlerimizle 100. Yılında da eksiksiz olarak daha coşkulu yaşayacağız. Mustafa Kemal kadınıyla, erkeğiyle herkesi yurttaş etti herkes eşit oldu. Sandıkta oyu oldu. Ve onun için hatırlamakta yarar var. Ne için 23-27- 28 değil 29 Ekim çünkü bir gün sonra olsa 30 Ekim olsa o zaman Mondros ateşkes ile tüm Türkiye’nin esir alındığı gün 30 Ekim 1918 Mustafa Kemal bunu tanımadı. Asla kabul etmedi. Ve İstanbul Boğazında yüzlerce işgal güçlerinin gemilerini gördüğünde de şöyle dedi. “ Geldikleri Gibi Giderler”  ve gittiler 5 Yıl önce onu söyleyebilmek için buradan Ödemişin sonrasını bile görmek gerekir ben çok mutlu oldum Kaymakçıda yarın Bayramı daha bir coşkulu kutlayacağız. Burada sizlerle beraber olmanın onurunu gururunu yaşarken, gerçekte önümüzde bulunan genç kızlarımız genç erkeklerimiz burada umudumuzu hiç yetirmedik. Aynı Mustafa Kemal’in dediği gibi onu yaşıyoruz. “Bütün ümidim gençliktedir!' diyor Mustafa Kemal bugün diyorlar ya Z kuşağı diye hayır daha ilerisi bu gençlik geleceğimizin umudumuzun Mavisi onun için motorları Mavilikler sürmek istiyoruz. Onun için birlikte yürümek istiyoruz.  Onun için diyoruz ki. Dağ Başını Duman almış derken birlikte olmanın güzelliğini yaşadığımız bu gençlerimizi bu geceyi organize eden gençlerimizi değerli öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum.” Dedi.

Daha sonra sahneye iki genç çağıran Mehmet Eriş gençlerle ve Kaymakçılarla birlikte Andımızı okudu.

Konuşmaların ardından sahneyi Cevdet Bağca aldı ve sevilen şarkıları Kaymakçı halkıyla ve gençlerle birlikte söyledi.

Editör: Haber Merkezi